Τρόμο προκαλούν οι «κουρασμένοι» βουλευτές – Στουρνάρας: Κίνδυνος να μην ψηφίσουν νέα μέτρα

Όλα για όλα προκειμένου να επιτευχθεί ο πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης που είναι η εμφάνιση πρωτογενούς πλεονάσματος τα δίνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Μεγάλο «αγκάθι» ωστόσο στην όλη προσπάθεια είναι όπως ακούγεται στο Μέγαρο Μαξίμου η κόπωση των βουλευτών μετά τις κόντρες στην Βουλή και την απροθυμία

ορισμένων να υπακούσουν πλήρως στις επιταγές της Τρόικας.

Μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο Reuters, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει το δημοσιονομικό «κενό», συμπληρώνοντας ότι εάν τελικά υπάρξει «κενό», θα πρέπει να καλυφθεί με μεταρρυθμίσεις και όχι με νέες μειώσεις μισθών-συντάξεων ή νέους φόρους.

«Δεν βλέπω κάποιον οικονομικό κίνδυνο. Είναι πολιτικός ο κίνδυνος και συνδέεται με την κόπωση των βουλευτών» είπε και συνέχισε λέγοντας πως: «Οι βουλευτές απλώς αντικατοπτρίζουν τον μέσο άνδρα ή γυναίκα στο δρόμο. Πρέπει να πιστέψουν ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ. Εάν το πιστέψουν, θα συνεχίσουν να ψηφίζουν τα λίγα απαραίτητα μέτρα που απομένουν. Εάν δεν (σσ. το πιστέψουν), δεν πρόκειται (σσ. να τα ψηφίσουν) Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος».

Την ίδια ώρα, η Κριστίν Λαγκάρντ έστειλε το δικό της αυστηρό μήνυμα στην ελληνική πλευρά ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προχωρούν με βραδύτερο ρυθμό από αυτόν που επιβάλλει η κατάσταση, επισημαίνοντας ότι η μεγαλύτερη προσπάθεια είναι κλειδί για την ανάκαμψη. Κάνοντας, μάλιστα, ειδική αναφορά στην υστέρηση που παρατηρείται στις αλλαγές στη φορολογική διοίκηση, αλλά και στον σχεδιαζόμενο φόρο ακινήτων, η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι οι αλλαγές αυτές δεν μπορούν να υπονομεύουν τα έσοδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα