Τρόικα, ευρωεκλογές και Ουκρανία: Οι τρεις «πονοκέφαλοι» Σαμαρά – Βενιζέλου

Με τον χρόνο να πιέζει πλέον ασφυκτικά αφού την Δευτέρα ξεκινάει ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους δανειστές συναντώνται στις 13:00 στο Μαξίμου ο πρωιθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το άγχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα όσο γίνεται πιο γρήγορα έτσι ώστε στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου να εκταμιευτεί χωρίς προβλήματα η δόση.

Κάτι που ωστόσο φαντάζει

ιδιαίτερα δύσκολο αφού η τρόικα απαιτεί την εφαρμογή του 80% των προτάσεων του ΟΟΣΑ ενώ ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία για θέματα όπως το ψωμί, το γάλα και τα μη συνταγογραφημένα φάρμακα τα οποία αποτελούν και εστία αντιπαράθεσης και μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Σημείο τριβής μεταξύ Σαμαρά-Βενιζέλου ωστόσο είναι και το ζήτημα των ευρωεκλογών αφού δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθούν.

Δηλαδή μέχρι πόσοι σταυροί θα μπαίνουν, αν η χώρα θα είναι μία περιφέρεια ή θα σπάσει κ.α.

Και σε αυτό το θέμα έχει υπάρξει καθυστέρηση αφού βρισκόμαστε τρεις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές και ακόμη δεν έχει κατατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση για τις όποιες αλλαγές.

Την ίδια ώρα στην ατζέντα της συνάντησης Σαμαρά-Βενιζέλου θα βρεθεί και η δραματική κρίση στην Ουκρανία αφού η Ελλάδα έχει την προεδρία της Ε.Ε. και ο Ευ. Βενιζέλος ως υπουργός Εξωτερικών έχει δεχθεί κριτική για το γεγονός ότι δεν έχει λάβει πρωτοβουλίες για τα όσα διαδραματίζονται στο Κίεβο.

Μάλιστα ο Ευ. Βενιζέλος το διάστημα που η Ουκρανία φλέγονταν, ο ίδιος πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στις Βαλκανικές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα