Γερμανός πρόεδρος: Με πονάνε όσα κάνανε οι Γερμανοί στην Ελλάδα

Τύψεις για όσα έχει κάνει η Γερμανία στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, δήλωσε ότι έχει ο πρόεδρος της χώρας Γιόαχιμ Γκάουκ.

Ο κ. Γκάουκ ανέφερε σε συνέντευξη στο στη Deutsche Welle, πως όταν έρθει στην Ελλάδα θα κάνει δύο πράγματα: «Θα κάνω μνεία στην ολέθρια γερμανική ιστορία. Το έκανα και σε άλλες χώρες, που επισκέφθηκα

και θα δείξω ότι με πονούν αυτά που έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί» και πρόσθεσε «Θα πω επίσης ότι μου είναι δύσκολο να φανταστώ να απολύονται τόσοι άνθρωποι από το γερμανικό δημόσιο όσοι στην Ελλάδα». Ο Γερμανός πρόεδρος έχει κατανόηση και διευκρίνισε ότι δεν καταλαβαίνει το γιατί επιρρίπτονται ευθύνες στην Άνγκελα Μέρκελ καθώς δεν είναι υπεύθυνη για την εξαθλίωση.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι πολλές χώρες που εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αξιοποίησαν όσο θα έπρεπε τα οικονομικά μέσα που τους προσφέρονταν από τα διαρθρωτικά και τα άλλα ταμεία ενώ αναφέρθηκε και στην σημασία της κατάρτισης, υπενθυμίζοντας τα πλεονεκτήματα του γερμανικού συστήματος εκπαίδευσης το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για άλλες χώρες.

Ενόψει της επίσκεψης του στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 μέχρι τις 7 Μαρτίου και ερωτηθείς για το τι θα πει σε έναν Έλληνα άνεργο που θα του πει γιατί έπρεπε να ψηφίσει ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα, ο Γιόαχιμ Γκάουκ υπενθύμισε την αλληλεγγύη που δέχτηκε η Ελλάδα από την Ευρώπη και πρόσθεσε: «Θα τον ρωτήσω εάν πιστεύει ότι εκτός Ευρώπης θα είχε καλύτερες ευκαιρίες (δυνατότητες) και αυτό εγώ δεν το νομίζω».

Τέλος ο κ. Γκάουκ σημείωσε ότι διακρίνει τις πρώτες ενδείξεις σταθεροποίησης της Ελλάδας και υπογράμμισε: «Καλά θα κάνουμε, με την αρωγή μας και τις Task Force να συμβάλουμε στον σχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί το φορολογικό σύστημα και να ανταποκρίνεται η δημόσια διοίκηση στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές».

Keywords
Τυχαία Θέματα