Τρίποντο ζωής, Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης 1-0

06:40 4/1/2015 - Πηγή: KoolNews

Η Κέρκυρα πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα με το τρίποντο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, χάρη στο γκολ του Νάγιαρ...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Μέχρι και πριν αυτή την αναμέτρηση, το καλύτερο αποτέλεσμα που είχε πάρει η Κέρκυρα με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδό της, ήταν η «λευκή» ισοπαλία στις 11/09/2011 για το πρωτάθλημα της Super League.

Οι «Φαίκες» πέτυχαν την δεύτερη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (πρώτη νίκη 19/02/2011 με 0-2 στην Τρίπολη με τα γκολ του Επστάιν στο 69΄από το σημείο του πέναλτι και του Καλαντζή στο 75) και την πρώτη νίκη κόντρα στον Αστέρα στην έδρα της, καθώς μετρούσε δύο ήττες και μια ισοπαλία.

Για την Κέρκυρα, ο Σέτκους ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Ντιόγκο, αριστερά ο Γκόμεζ και στο κέντρο της άμυνας ο Ντιμιτρόβσκι με τον Βενετη. Οι Ανδρεόπουλος και Νάγιαρ ήταν τα αμυντικά χαφ. Πιο μπροστά τους και στα δεξιά ο Κοντός, αριστερά ο Καϊκούτ και πίσω από τον Χαβίτο ο Ζορμπάς.

Για τον Αστέρα Τρίπολης, ο Κοζίτσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Λούι, αριστερά ο Τιέ Μπι και στο κέντρο της άμυνας ο Σανκαρέ με τον Ζησόπουλο. Σε ρόλο ανασταλτικών μέσων ήταν οι Κουρμπέλης και Τσουκάνης. Πιο μπροστά και δεξιά ο Γιαννιώτας, αριστερά ο Μάσα και πίσω από τον Μπαράλες ο Φερνάντες.

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε πιο δυνατά το πρώτο ημίχρονο, με την Κέρκυρα να ισορροπεί τον ρυθμό και να χάνει και εκείνη ευκαιρίες. Τα πράγματα στο παιχνίδι θα μπορούσαν να είναι και διαφορετικά, δηλαδή η Κέρκυρα να άνοιγε το σκορ από το 7' όμως λανθασμένα ο βοηθός υπέδειξε τον Χαβίτο σε θέση οφσάιντ καθώς καλυπτόταν και έβγαινε απέναντι από τον ο Κοζίτσκι. Στο 15' ο Αστέρας Τρίπολης έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο Δημοτικό Στάδιο Κέρκυρας. Ο Γιαννιώτας γύρισε την μπάλα στην περιοχή, ο Μάσα με προβολή προσπάθησε να την στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σέτκους.

Από τα 30 λεπτά και μετά η Κέρκυρα ήταν εκείνη που δημιουργούσε ευκαιρίας. Με την συμπλήρωση τριάντα λεπτών, ο Ζορμπάς σέντραρε από τα δεξιά, ο Κοντός πήρε την κεφαλιά και ο Κοζίτσκι μαζί με τον Λούι κράτησαν το μηδέν και στο 39' ο Ναγιάρ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων ύστερα από εκτέλεση φάουλ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ, για λογαριασμό των γηπεδούχων. Ο Ναγιάρ είχε προειδοποιήσει τον Αστέρα με την χαμένη ευκαιρία στο 39', όμως την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 48' δεν την απώλεσε, την έκανε γκολ και ήταν τελικώς αυτό που χώρισε τις δύο ομάδες στην δεύτερη αναμέτρηση του προγράμματος της 17ης αγωνιστικής της Super League. Συγκεκριμένα, ο μέσος της Κέρκυρας σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Κουρμπέλη και κατέληξε στα δίχτυα του Κοζίτσκι.

Στη συνέχεια του ματς η Κέρκυρα ήταν αυτή που πίεζε για το δεύτερο γκολ και όχι ο Αστέρας που ήταν πίσω στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στο τέλος να κλέψουν τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

The post Τρίποντο ζωής, Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης 1-0 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα