Το ζωγραφιστό μουσείο της Porsche

Σε ένα φουτουριστικό κτίριο στην οδό Porscheplatz 1 -απέναντι ακριβώς από το εργοστάσιο όπου φτιάχνονται οι 911- ξεκινά η θωπεία της παιδικής ψυχής. Το μουσείο της Porsche…

Από τον Γιάννη Κωνσταντόπουλο

Σε ένα φουτουριστικό κτίριο στην οδό Porscheplatz 1 -απέναντι ακριβώς από το εργοστάσιο όπου φτιάχνονται οι 911- ξεκινά η θωπεία της παιδικής ψυχής. Τα πιτσιρίκια μέχρι 14 χρονών μπαίνουν τσάμπα, οι ενήλικες πληρώνουν 8 ευρώ για το εισιτήριο του Πορσικού παραδείσου.

Και αυτά φτάνουν για να δεις από κοντά το προσωπικό αρχείο του Ferry Porsche,

συγκλονιστικά αγωνιστικά, όλα τα υπέροχα μοντέλα τα οποία σημειωτέον είναι σε κατάσταση λειτουργίας (κάνουν όλο το restoration στον ισόγειο χώρο του κτιρίου) και να μπεις στο πετσί μιας εταιρίας που κατάφερε να γίνει μύθος. Αν σε πιάσει πείνα ανεβαίνεις στον τελευταίο όροφο όπου τρως και ωραίο αμερικάνικο prime beef με θέα τη Στουτγάρδη. ΟΚ, το ομολογώ αξίζει χοντρά. Είτε έχεις Porsche είτε απλά θα ήθελες να είχες (…μέρες που ναι) και απλά ψωνίζεις ένα αναμνηστικό από το ισόγειο που είναι και το μαγαζί για να εκτονώσεις τη φαντασίωση.

Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου θα δεις και τη συλλογή από 19 καλλιτέχνες της Λατινικής Αμερικής που ζωγράφισαν την τρέλα τους σε ένα καπό.

Δεν είναι ανάποδα η φωτογραφία. Κανονική είναι. Έχουν κρεμάσει μια αγωνιστική 917 από το ταβάνι γιατί στην τελική της ταχύτητα παρήγαγε τόση αεροδυναμική άντωση που θα μπορούσε να τρέξει ανάποδα χωρίς να πέσει.

Η συλλογή από τις Turbo. Μεγάλη καψούρα.

Αν σου θυμίζει κάτι είναι το αλουμινένιο αμάξωμα που έφτιαξαν με τα χέρια τους και μερικά σφυριά στη γέννηση της Porsche.

Το κτίριο είναι αλλού. Για την ιστορία το αρχιτεκτονικό γραφείο έχει τη βάση του στην Αυστρία και λέγεται Delugan Meissi.

Η βασίλισσα των αγώνων αντοχής που κέρδισε το Le Mans στο χώρο που γίνεται η αναπαλαίωση. Με την 917 έτρεξε και ο Στιβ ΜακΚουΐν στην ομώνυμη ταινία Le Mans.

Αν πεινάσεις ανέβα στο εστιατόριο Christophorus. Στα τραπέζια έχουν και μινιατούρες.

Μπες μέσα, δέσου και σκάσε. Έτσι ήταν μέσα τα αγωνιστικά στα ‘70s.

Ό,τι απέμεινε από τις αγελάδες που έβοσκαν στο βορρά. Προτιμούνται γιατί στο κρύο δεν υπάρχουν κουνούπια που να τις τσιμπούν και να αφήνουν σημάδια.

Σε αφήνω με τη φαντασίωση,
Φιλικά.

Διαβάστε ακόμα:

* Οθωμανικό Mini Cooper

* Sex on wheels

Keywords
Τυχαία Θέματα