Το “τελευταίο κεφάλαιο” του Carlos Fuentes

Ένας από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες, όχι μόνο της λατινικής Αμερικής αλλά όλου του πλανήτη, ο Μεξικανός Carlos Fuentes πέθανε χθες σε ηλικία 83 ετών.

Ήταν, μαζί με τους Gabriel Garcia Marquez και Mario Vargas Llosa, από αυτούς που ανανέωσαν, αλλά και έβγαλαν από το… καβούκι της την λατινοαμερικάνικη λογοτεχνία. Ωστόσο ο “εθνικός συγγραφέας”

του Μεξικού δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Ο Carlos Fuentes, την Τρίτη 15 Μαΐου, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Πόλης του Μεξικού όπου νοσηλευόταν με καρδιακά προβλήματα.

Γεννήθηκε στον Παναμά το 1928, αλλά ως παιδί έζησε σε διάφορες χώρες, καθώς ο πατέρας του ήταν διπλωμάτης. Σπούδασε την Ελβετία, έγινε διπλωμάτης, καθηγητής σε μεγάλα αμερικανικά και αγγλικά πανεπιστήμια, ενώ έχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα, δοκίμια, θεατρικά έργα και κινηματογραφικά σενάρια. Από τους πλέον πολιτικοποιημένους λογοτέχνες, δεν δίσταζε να λέει πάντα τη γνώμη του και να πηγαίνει κόντρα σε ότι πίστευε ότι ήταν λάθος.

Από τα πιο γνωστά έργα του είναι τα “Η πιο διάφανη περιοχή” (1958), “Ο θάνατος του Αρτέμιο Κρους” (1962), “Ιερή ζώνη” (1967), “Terra Nostra” (1975), “Ο αγέννητος Χριστόφορος” (1987), “Η εκστρατεία” (1990), “Ντιάνα, η μοναχική κυνηγός” (1994).

Διαβάστε ακόμα:

* Το “καπνισμένο” βιβλίο του Snoop Dogg

* Η “Μεταποίηση” σε 12 ιστορίες

Keywords
Τυχαία Θέματα