Το ΤΑΙΠΕΔ έβαλε «πωλητήριο» στο 67% του ΟΛΘ – Διαφωνεί έντονα το ΠΑΣΟΚ

Την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διάθεση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.», που έχει το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης του λιμένα έως το 2051, ανακοίνωσε χθες το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, (ΤΑΙΠΕΔ).

Όπως ανακοινώθηκε, η άμεση έναρξη του διαγωνισμού είναι προαπαιτούμενο για την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας. Η διαγωνιστική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία για την

υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος (πρώτη φάση) έχει οριστεί η 5η Ιουνίου 2014, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Για «εσπευσμένη απόφαση» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) παρουσίασε αναλυτικά την πρότασή του για την παραχώρηση δραστηριοτήτων και πώληση μικρού πακέτου μετοχών, πιστεύοντας ότι αυτή οδηγεί στην μεγιστοποίηση του αποτελέσματος για το Δημόσιο.

»Το ΤΑΙΠΕΔ, παρότι κανένα κόμμα στην ίδια συζήτηση δεν συμφώνησε με την πρόταση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου, προχώρησε σήμερα δυστυχώς στη σχετική προκήρυξη.

»Το ΠΑΣΟΚ δεν κατανοεί αυτή την εσπευσμένη απόφαση (η οποία είναι αντίθετη όχι μόνο στο σύνολο της Βουλής, αλλά και στην άποψη των παραγωγικών φορέων της πόλης), εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί τη διαδικασία καθ’ όλη τη διάρκειά της».

Την περασμένη εβδομάδα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος είχε παρουσιάσει εναλλακτική πρόταση για την αξιοποίηση του ΟΛΘ κατά τη σσχετική συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει διαφορετική ολοκληρωμένη πρόταση για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του Λιμανιού, που προβλέπει πώληση ποσοστού μετοχών (ώς 24%) και παραχώρηση δραστηριοτήτων, κάτι που, όπως υποστήριξε, μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα για το Δημόσιο, οδηγώντας σε μακροχρόνια ανάπτυξη, όπως προβλέπει και η Προγραμματική Συμφωνία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα