Ανατροπή στην Αττική-Ανταρσία: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ως παράταξη που έχει αναδειχθεί μέσα από τα κινήματα και τις πολιτικές παρεμβάσεις μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, προβάλλει η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» που στηρίζεται από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική-Ανταρσία» οι υποψήφιοι μίλησαν για τη σημασία ενίσχυσης του συνδυασμού στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ως την πλέον μαχητική αντιπολίτευση

που επιδιώκει να δυναμώσει τη φωνή των κινημάτων στα αυτοδιοικητικά όργανα.

Ο απερχόμενος Περιφερειακός Σύμβουλος Αγγελος Χάγιος μίλησε για την ανάγκη η Αττική «να υπερβεί παραδοσιακές ανεπάρκειες και αδυναμίες». Όπως είπε, αυτό είναι εφικτό με αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων μέσα από την ευρύτερη συστράτευση κατά του παρακμιακού και σάπιου, κυρίαρχου συστήματος που εμφανίζεται ακόμη και στα αυτοδιοικητικά όργανα. Και πρόσθεσε αναφερόμενος στην παρούσα κατάσταση: «Δεν αξίζει στην Ιστορία των αγώνων του λαού μας αυτή η Αττική».

Ασκώντας κριτική στον απερχόμενο Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, τον χαρακτήρισε «άνθρωπο του συστήματος» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Τι κατάλαβε ο άνεργος της Αττικής από τη θητεία Σγουρού; Τι κατάλαβε εκτός από 5μηνα και ανακύκλωση της ανεργίας; Τι κατάλαβε εκτός από την ιδιωτικοποίηση των ελεύθερων χώρων;»

Η υποψήφια Περιφερειάρχης και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα σημείωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής υποφέρει περισσότερο από κάθε άλλη Περιφέρεια από την εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας. Όμως, «μπορεί να γίνει Περιφέρεια της Ελπίδας, αφού σ' αυτήν επίσης έχουν αναπτυχθεί όλα τα μεγάλα κινήματα».

Αναφερόμενη στον κ. Σγουρό σημείωσε ότι εμφανίζεται ως αυτοδιοικητικός άρχοντας, αλλά στην πραγματικότητα έκανε την Αττική πεδίο εφαρμογής των μνημονίων. Ως άλλος Στουρνάρας, πρόσθεσε, ο κ. Σγουρός χαίρεται για ένα πλεόνασμα, τη στιγμή που υπάρχουν άστεγοι. Δεν έκανε τίποτα για τις απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ. Αντιθέτως έχει πρωτοστατήσει στις ιδιωτικοποιήσεις και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα προβάλλει μια άλλη προοπτική διαχείρισης του ιδίου συστήματος. Και έφερε ως παράδειγμα τα ευρωπαϊκά κονδύλια, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί τις κατευθύνσεις του ΕΣΠΑ και του ΣΕΣ, που περιορίζουν τη δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, στα κουπόνια (vouchers), στη μαθητεία, στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών.

Πρόσθεσε ότι η ενίσχυση της Αριστεράς στις επερχόμενες εκλογές θα είναι ένα πολιτικό μήνυμα από τον κόσμο, τόσο απέναντι στην κυβέρνηση, όσο και απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση που βαδίζει όλο και πιο κοντά σε συστημικές θέσεις. Διότι η παράταξη δεν μιλά εξ' ονόματος των κινημάτων, αλλά είναι μέσα στα κινήματα. Τέλος, σημείωσε ότι κατά τη νέα θητεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα υπάρχει εναλλαγή των συμβούλων του συνδυασμού.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα