Το Σπαλαθρονήσι έμεινε στα αζήτητα- Κανείς δεν έδωσε 10 εκατ. ευρώ στη δημοπρασία

Κανείς από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές δεν προσέφερε δέκα εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει το Σπαλαθρονήσι Χαλκιδικής. Το παραπάνω ποσό είχε οριστεί ως τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία πώλησης του ιδιωτικού νησιού. Έτσι, η δημοπρασία δεν πραγματοποιήθηκε και αναβλήθηκε για το μέλλον.

Οι ιδιοκτήτες του νησιού, δηλαδή τα μέλη της οικογένειας Φιλιππίδη, απέρριψαν πρόταση που κατατέθηκε στον οίκο Myro Antiques House για 8,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οίκου δημοπρασιών, Σταύρο Μυρωνίδη, κατατέθηκαν

οκτώ προσφορές από Έλληνες και ξένους επενδυτές. Στο μεταξύ, όπως εξήγησε ο κ. Μυρωνίδης, τρέχει ακόμα η διαδικασία του buy in option (δηλαδή, πώληση του νησιού στο ποσό των 15 εκατ. ευρώ, χωρίς να γίνει δημοπρασία) και όπως αποφασίστηκε η καταληκτική ημερομηνία δημοπρασίας έχει μετατεθεί για το προσεχές διάστημα, έτσι ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Την ίδια ώρα, πολύ κοντά στην πώληση του νησιού των Φιδιών, Φιδονήσι, φαίνεται ότι βρίσκεται ο οίκος δημοπρασιών Myro Antiques House κι εάν τελικά δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις, δεν αποκλείεται τα δύο νησιά να βγουν μαζί στη δημοπρασία που θα οριστεί για το προσεχές διάστημα.

Το ιδιωτικό νησί Φιδονήσι, 160.000 τ.μ.. βρίσκεται στο Βορειοανατολικό Αιγαίο με κοντινότερη την ακτή της Ηρακλείτσας του Δήμου Ελευθερών στο Νομό Καβάλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα