Το Σάββατο στις 9:00 απολογείται ο Χρυσαυγίτης φονιάς του Παύλου Φύσσα – Όλο το χρονικό

Προθεσμία μέχρι το Σάββατο έλαβε ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιώτης που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 34χρονο Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ο Χρυσαυγίτης δολοφόνος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά.

Οι

τρεις υπόλοιποι συλληφθέντες που τους βαρύνουν κατηγορίες πλημμέληματικού χαρακτήρα, αναμένεται να οδηγηθούν την Παρασκευή στις 15:00 στον ανακριτή στην Εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να απολογηθούν. Οι δυο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων, ενώ ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η Αστυνομία προσπαθεί να διαλευκάνει όσο το δυνατόν περισσότερο την υπόθεση προκειμένου να αποκαλυφθούν όλες τις πτυχές της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 45χρονος είχε και παλαιότερα διαπληκτισμό με τον 34χρονο ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε πρωτοστατήσει σε πρόσφατες επιθέσεις ακροδεξιών στην περιοχή του Κερατσινίου.

Ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής

Συγγενικά του πρόσωπα ανέφεραν στο «Βήμα» ότι «δεν θέλουν να έχουν καμιά σχέση μαζί του». Γείτονές του στη Νίκαια μιλούν για «έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων που έλειπε μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι του λόγω της εργασίας του».

Όπως δημοσιεύει η Καθημερινή ο 45χρονος δράστης είναι πατέρας δύο παιδιών και εργαζόμενος στην ιχθυόσκαλα. Εργαζόταν ως οδηγός βυτιοφόρου σε εταιρεία πετρελαιοειδών. Παράλληλα είχε ενεργή παρουσία στην διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής αλλά και σε άλλες κινήσεις της τοπικής οργάνωσης ενώ έπαιρνε και κάποιο επιπλέον «χαρτζιλίκι» για αυτά. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι παλιότερα ήταν υποστηρικτής άλλου κόμματος αλλά αποφάσισε να πάει στην Χρυσή Αυγή για το επιπλέον αυτό χαρτζιλίκι που του προσέφερε».

Παράλληλα αποκαλύπτεται πως είχε τοποθετήσει την σύζυγό του και την κόρη του να εργάζονται στην Χρυσή Αυγή ως καθαρίστριες.

Ωστόσο αυτό που αποδεικνύει πως ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα είχε ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα της Χρυσής Αυγής είναι η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και τον δείχνει να έχει λάβει μέρος στην κατασκήνωση του εθνικιστικού κόμματος στον ποταμό Νέδα. Σχετικό ρεπορτάζ είχε δημοσιεύσει στις 26 Αυγούστου το koolnews.gr, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε πως σε μία από τις φωτογραφίες βρίσκεται ένας εν δυνάμει φονιάς.

Το χρονικό του φόνου

Ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του 45χρονου, το βράδυ της Τρίτης στο Κερατσίνι. Χτυπήθηκε σε ενέδρα και όχι κατά τη διάρκεια συμπλοκής -με την στενή έννοια- σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πρώτη κλήση των αστυνομικών Αρχών έγινε τηλεφωνικά στις 23:57:42 της Τρίτης από ιδιώτη, ο οποίος ενημέρωσε το Κέντρο της Αμέσου Δράσεως, ότι πενήντα άτομα με ρόπαλα βρίσκονταν στη συμβολή Ιφιγενείας και Λ. Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθύνονταν σε καφετέρια με την επωνυμία «ΚΟΡΑΛΙ».

Ύστερα από περίπου ενάμιση λεπτό και συγκεκριμένα στις 23:59:19, ανατέθηκε από το Κέντρο, αρχικά σε δύο ομάδες ΔΙΑΣ με οχτώ αστυνομικούς να μεταβούν στο σημείο. Όταν έφθασαν οι Αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι εξωτερικά υπήρχαν περίπου τριάντα 30 άτομα. Κάποια, δε, από αυτά έτρεξαν προς την οδό Τσαλδάρη. Οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και όταν έφθασαν στο ύψος του αριθμού 60, αντιλήφθηκαν δύο άνδρες να συμπλέκονται.

Κατά την επέμβαση των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι ο ένας ήταν αιμόφυρτος και έφερε τραύματα από μαχαίρι. Ο τραυματίας, ενώ διατηρούσε ακόμα τις αισθήσεις του, δήλωσε και υπέδειξε ως δράστη το άλλο άτομο. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και κατέσχεσαν το μαχαίρι, το οποίο είχε πετάξει κοντά στο αυτοκίνητό του, που είχε σταθμεύσει προηγουμένως στο σημείο.

Ο συλληφθείς ισχυρίζεται ότι βρέθηκε τυχαία στο σημείο κι ότι τη στιγμή που πήγαινε να μπει στο αυτοκίνητό του, δέχθηκε επίθεση από το θύμα και την παρέα του. Από την πλευρά της Αστυνομίας, θα ζητηθεί άρση του απορρήτου για το κινητό τηλέφωνο του δράστη, ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν και ποιος τον ειδοποίησε να σπεύσει στο Κερατσίνι. Στον χώρο της συμπλοκής και σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητό του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα στιλέτο με ίχνη αίματος.

Από αστυνομική πηγή διευκρινίστηκε ότι δεν υπήρξε κάποιο λεκτικό επεισόδιο και ότι απλώς οι δύο παρέες αντάλλαξαν ματιές. Ακολούθως, τα παραπάνω άτομα βγήκαν από την καφετέρια, όπου είχαν ήδη συγκεντρωθεί περίπου 20 άτομα. Αυτό, κατά τους αστυνομικούς, σημαίνει ότι είχαν υπάρξει τηλεφωνικές επικοινωνίες, ή με μηνύματα, προκειμένου να στηθεί η ενέδρα στην παρέα του 34χρονου.

«Μας περίμεναν 50 άτομα»

Μετά τις έρευνες που έγιναν σε σπίτια και γραφεία της Χρυσής Αυγής, συνελήφθησαν για ψευδορκία, η σύζυγος του δράστη και μία εξαδέλφη της, γιατί στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσαν ψευδώς, σχετικά με αντικείμενα που φέρεται να απομακρύνθηκαν από το σπίτι του δράστη. Ειδικότερα, η σύζυγος του δράστη ομολόγησε ότι στο σπίτι τους είχαν ένα γκλομπ και υλικό της Χρυσής Αυγής, το οποίο μετέφερε η ίδια στο σπίτι της εξαδέλφης της για να μη βρεθεί.

Σύμφωνα, πάντως, με φίλο του Παύλου Φύσσα που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ενώ ήταν ακόμα στην καφετέρια και έβλεπαν τον αγώνα του Ολυμπιακού, πίσω τους ήταν μία παρέα χρυσαυγιτών. Αν και δεν έγινε κάποιο επεισόδιο, η ένταση ήταν αισθητή και «οι χρυσαυγίτες άρχισαν να στέλνουν μηνύματα με τα κινητά τους». Η παρέα του Παύλου βγήκε από την καφετέρια, γιατί κάποιος δεν αισθανόταν καλά και τότε είδαν αρκετά άτομα στα αυτοκίνητά τους να τους περιμένουν.

Η παρέα του Παύλου βγήκε από την καφετέρια, γιατί κάποιος δεν αισθανόταν καλά και τότε είδαν αρκετά άτομα στα αυτοκίνητά τους να τους περιμένουν. «Ήταν πάνω στα αυτοκίνητά μας, φορούσαν γάντια, ένας από αυτούς κρατούσε ρόπαλο» δήλωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σημείωσε ότι ήρθε κάποιος με μηχανάκι, λέγοντάς τους ψέματα ότι είναι αστυνομικός, και τους είπε ότι το περιστατικό είχε λήξει, άρα μπορούν να φύγουν. Τότε, μαζεύτηκαν 30-40 άτομα με μηχανάκια και μάλιστα, ο δολοφόνος ρώτησε τον Παύλο αν βρίσκεται σε μία συγκεκριμένη οδό που υποτίθεται ότι έψαχνε.

Σημείωσε ότι στη συνέχεια άρχισαν να τους βρίζουν και να τους κυνηγούν, αλλά ο Παύλος δεν κατάφερε να ξεφύγει και έμεινε πίσω για να υπερασπιστεί τους φίλους του και τότε δέχθηκε την επίθεση. Τόνισε ακόμα, ότι ο Παύλος ήταν ζωντανός για 20 λεπτά μετά την επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα