Ο δρόμος της ΑΕΚ στο Conference League

Νωρίς νωρίς θα αρχίσει η ευρωπαϊκή περιπέτεια της ΑΕΚ στη σεζόν 2024-25, καθώς η Ένωση πρόκειται να συμμετάσχει στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

H AEK μετά την δεύτερη θέση που κατέκτησε στο φετινό πρωτάθλημα θα διεκδικήσει την παρουσία της στην τελική φάση του Conference League με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στις 25 Ιουλίου για τον

2ο προκριματικό.

Για να βρεθεί η Ένωση στην τελική φάση θα πρέπει να ξεπεράσει τρία εμπόδια, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να βρίσκεται στο 2ο και στον 3ο προκριματικό γύρο στους ισχυρούς κάτι που θεωρητικά τουλάχιστον τις εξασφαλίζει ασθενέστερους αντιπάλους.

Τα δύσκολα για την ΑΕΚ θα αρχίσουν στα πλέι οφ εκεί όπου μπορεί να βρεθούν ομάδες που θα αποκλειστούν από Champions League και Europa, με την Ένωση να έχει πιθανότητες να βρεθεί στο γκρουπ των ισχυρών. Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε στο δρόμο της μπορεί να βρεθούν ομάδες όπως η Τσέλσι, η Μπέτις και η Λανς.

Αν η ΑΕΚ προκριθεί στην τελική φάση θα κληρωθεί με άλλες έξι ομάδες και θα δώσει συνολικά έξι παιχνίδια, τρία εντός και τρία εκτός και από όλους τους ομίλους θα βγει η συνολικά βαθμολογία των 36 ομάδων. Οι πρώτοι οκτώ θα προκριθούν απευθείας στη φάση των 16, ενώ οι ομάδες από την 9η έως την 24η θέση θα αγωνιστούν σε διπλά νοκ-άουτ πλέι οφ, με τις νικήτριες να προκρίνονται επίσης στους 16.

Keywords
Τυχαία Θέματα