Το νταμπλ του Μαρινάκη: Και εκτός β’ γύρου ο Μιχαλολιάκος και δήμαρχος ο Μώραλης

12:23 8/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Το σενάριο για ερυθρόλευκο ψηφοδέλτιο έσκασε σαν βόμβα στον Πειραιά πριν από περίπου μια εβδομάδα, βράδυ της Κυριακής. Και ακριβώς επειδή οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ψηφοδέλτιο, του οποίου επικεφαλής θα ετίθετο ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι

το τσουνάμι έφτασε έως το Μέγαρο Μαξίμου που κινδυνεύει να χάσει τη μοναδική μεγάλη πόλη της χώρας που θα μπορούσε να βγάλει γαλάζιο δήμαρχο.

Είναι προφανές ότι με την εμφάνιση του «Ολυμπιακού» ψηφοδελτίου στον Πειραιά απειλείται η πρωτοκαθεδρία του δημάρχου, Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Οι πρώτες μετρήσεις με πραγματικούς υποψήφιους αναμένεται να δείξουν τους νέους συσχετισμούς έως το Σαββατοκύριακο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι τωρινοί συσχετισμοί, οι οποίοι θέλουν τον νυν Δήμαρχο να προηγείται του Θοδωρή Δρίτσα βραχεία κεφαλή, αλλάζουν άρδην.

Οι μετρήσεις που έγιναν χωρίς το όνομα του Γιάννη Μώραλη ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικές. Το Ολυμπιακό εγχείρημα δείχνει να έχει δυναμική. Φαίνεται ότι αυτός που «πλήττεται» περισσότερο είναι ο κ. Μιχαλολιάκος, ενώ σαφώς μικρότερη είναι διείσδυση στους ψηφοφόρους του κ. Δρίτσα.

Αρα, ο εκλογικός σχεδιασμός του των κυρίων Μαρινάκη και Μώραλη που θα έχει την απόλυση στήριξη και του Σωκράτη Κόκκαλη, είναι μάλλον μονόδρομος:

Είσοδος στον δεύτερο γύρο με βασικό αντίπαλο τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν επιβεβαιωθεί από τα αποτελέσματα αυτός ο σχεδιασμός τότε στο επιτελείο του Ολυμπιακού ψηφοδελτίου θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι θα επικρατήσουν στην τελική μάχη και θα καταλάβουν το δήμο, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας.

Το παρασκήνιο και το προπέτασμα καπνού

Σύμφωνα με πληροφορίες του koolnews.gr, ο κ. Μαρινάκης δεν είχε από τη αρχή σκοπό να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος. Ο αρχικός του στόχος ήταν να δημιουργηθεί ντόρος ώστε να μετρηθεί η δυναμική του ενδεχόμενου ερυθρόλευκου ψηφοδελτίου στην εκλογική βάση του Πειραιά.

Άλλωστε, όπως αναφέρει νομική πηγή, ήταν πιθανό να προέκυπτε και νομικό κώλυμα για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, βάσει πράξεων που απορρέουν από την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Έτσι, τελικά ως καλύτερη δυνατή λύση επιλέχθηκε, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο νυν πρόεδρος του ποδοσφαιρικού συνεταιρισμού της Super League και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, όπως πρώτο αποκάλυψε χθες στις 4.02 μ.μ. το koolnews.gr

Με αποδοχή στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη, γιός του αείμνηστου στελέχους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Μώραλη, νέος, δοκιμασμένος σε διοικητικές θέσεις και Ολυμπιακός.

Άλλωστε, ο κ. Μώραλης πριν γίνει θεσμικός παράγοντας, είχε ζυμωθεί ενεργά στη Θύρα 7, της οποίας υπήρξε στέλεχος. Έτσι, εκτός από τις επαφές που διαθέτει σε κορυφαίο επίπεδο ο νυν πρόεδρος της Super League, έχει ακόμα και σήμερα επαφή με απλά μέλη της Θύρας 7, η οποία αναμένεται να στηρίξει ενεργά την υποψηφιότητά του.

Το δόγμα «no policita»

Όσο για το περίφημο δόγμα «no politica» των οπαδών του Ολυμπιακού; Θα ερμηνεύεται στο… όριο, ελέω της ερυθρόλευκης συστράτευσης στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Ντέρμπι για τρεις, τους εξής δύο, τον Μώραλη

Με όλα αυτά, ξαφνικά η αυτοδιοικητική μάχη στο μεγάλο λιμάνι μετατρέπεται σε ντέρμπι. Βασικοί αντίπαλοι θα είναι τρεις υπολογίσιμοι αντίπαλοι:

Ο νυν Δήμαρχος, Βασίλης Μιχαλολιάκος, στον οποίο τελικά δόθηκε έμμεσα χρίσμα από τη ΝΔ δια της παρουσίας του κ. Σαμαρά προ μηνός στον Πειραιά, τίθεται αντιμέτωπος με τον αγαπητό στον Πειραιά βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος δεν τα πηγαίνει καθόλου άσχημα στις μετρήσεις που διενεργούνται, μιας και συσπειρώνει στο πρόσωπό του αρκετούς προοδευτικούς ψηφοφόρους.

Σε αυτούς θα επιχειρήσει να μπει σφήνα ο κ. Μώραλης, εκμεταλλευόμενος την τεράστια δυναμική του Ολυμπιακού, διαμορφώνοντας ένα ψηφοδέλτιο που θα έχει πολλές εκπλήξεις και αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση.

Ο ρόλος του Σωκράτη Κόκκαλη

Ήδη, ο πρώτος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος στέκεται έμπρακτα στο πλευρό του στενού του συνεργάτη.

Οπως όλα δείχνουν επίκειται η ενεργοποίηση της οικογένειας Κόκκαλη των 12 πρωταθλημάτων, της αναγέννησης της ομάδας και του νέου γηπέδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του koolnews.gr, ο πρώην διοικητικός ηγέτης των ερυθρόλευκων Σωκράτης Κόκκαλης μετά την επικοινωνία του με τους κυρίους Μαρινάκη και Μώραλη και Μαρινάκη συζήτησε εκτενώς με τους συνεργάτες του για το θέμα και έχει αποφασίσει να στηρίξει ενεργά το εγχείρημα.

Οπως όλα δείχνουν ο γιός του Σωκράτη, Πέτρος Κόκκαλης θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος συμμετέχοντας στον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη.

Οι άλλοι υποψήφιοι

Το ψηφοδέλτιο θα απαρτίζεται από ένα κράμα ανθρώπων με γνώση των τοπικών προβλημάτων του Πειραιά και ανθρώπων που θα προέρχονται από τον πυρήνα του Ολυμπιακού. Δεν θα πρέπει να αποκλειστούν και εκπλήξεις, με ονόματα πρώην αθλητών και καλλιτεχνών να ακούγονται τις τελευταίες ώρες.

Στη σεναριολογία μπήκε και το όνομα του πρώην ερυθρόλευκου βουλευτή Πειραιά, Γιώργου Ανατολάκη, χωρίς κάτι να έχει οριστικοποιηθεί. Αυτό που μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά είναι πω στα υψηλά κλιμάκια του Ολυμπιακού υπήρχε δυσαρέσκεια για τον νυν Δήμαρχο, Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος είναι καταχωρημένος ως… Παναθηναϊκός.

Συνεπώς, επελέγη η μετωπική σύγκρουση, με ένα καθαρά ερυθρόλευκο ψηφοδέλτιο, το οποίο θα απαρτίζεται από ανθρώπους με κοινό ερυθρόλευκο προσανατολισμό. Να σημειωθεί πως η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μώραλη έχει προκαλέσει αναταραχή στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων υποστηρίζει τον Ολυμπιακό, ενώ η οικογένεια του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και άλλα στελέχη του Ολυμπιακού έχουν διασυνδέσεις με κρίσιμα κομμάτια του εκλογικού σώματος.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα