Το νέο γκάτζετ στη βιομηχανία πολέμου δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι [βίντεο]

Αν σου έλεγαν ότι επιστήμονες και μηχανικοί ανέπτυξαν ένα νέο γκάτζετ για να χρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία πολέμου, τότε σίγουρα το μυαλό σου - όπως και το δικό μας - θα πήγαινε σε κανένα υπερόπλο ή στη μπόμπα υδρογόνου που έχει για να βαράει σουτάκια ο Supreme Leader Κιμ Γιονγκ Ουν.

Όμως δεν είναι τα πάντα για να σκοτώνουν στον πόλεμο. Υπάρχουν και αυτά που δημιουργούνται για να μειώνουν τις απώλειες. Κι αυτό που θα το κάνει είναι κάτι τόσο μικρό που δεν πάει το μυαλό σας. Είναι μια ακρίδα. Ναι, καλά διαβάζετε.

Η συγκεκριμένη ακρίδα φτιάχτηκε από Ισραηλινούς επιστήμονες και

τα υλικά της είναι ράβδοι άνθρακα, τρισδιάστατα κομμάτια πλαστικού και χαλύβδινα ελατήρια. Μπορεί να πηδήξει 4 μέτρα ψηλά και προφανώς δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από κανέναν.

Υποτίθεται ότι θα δίνει οπτική σε εμπόλεμες ζώνες, ώστε αν υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται άμεση ιατρική βοήθεια να μπορούν να τους εντοπίσουν χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Τώρα τίθενται και δύο ερωτήματα.

Το πρώτο είναι ότι αν κάποιος φοβάται τα έντομα, τότε μάλλον θα τρομάξει με αυτό. Το δεύτερο και βασικότερο είναι ότι αν έχεις ένα προϊόν για συγκεκριμένο σκοπό και δεν υπάρχει ζήτηση, τότε φροντίζεις να δημιουργήσεις την ανάγκη. Και την ακρίδα την έφτιαξαν στο Ισραήλ που δεν είναι και τα πιο φρόνιμα παιδιά. Καταλαβαίνετε που το πάμε;

Incredible leaping robotsScientists built an incredible leaping robot to save lives in savage war zones.

Δημοσιεύτηκε από Tech Insider στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

The post Το νέο γκάτζετ στη βιομηχανία πολέμου δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα