Το νέο εστιατόριο του Ηλία Μαμαλάκη – Κάνει delivery με ποδήλατα και γουρούνες!

Έγινε επιχειρηματίας για να αυξήσει το εισόδημα του και βρήκε μια πρωτότυπη ιδέα παράδοσης!

«Τα τελευταία χρόνια το εισόδημά μου έχει περιοριστεί υπερβολικά. Προκειμένου, λοιπόν, να ξοδεύω την αποταμίευσή μου αποφάσισα να επενδύσω σε κάτι που ξέρω να κάνω καλά. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση αφού σε αυτήν εργάζονται τα τρία παιδιά της συζύγου μου, Ντορίτας, αλλά και εγώ ο ίδιος. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τόσο συγκινητική που πιστεύω ότι σύντομα θα μπορέσουμε να κάνουμε μια ολόκληρη αλυσίδα Μπουκιά και Συχώριο’’» ανέφερε ο διάσημος σεφ

στο Πρώτο Θέμα.

Το εστιατόριο του Ηλία Μαμαλάκη κάνει φαγητό μόνο για delivery και μάλιστα οι διανομές γίνονται με ποδήλατο (για τις κοντινές αποστάσεις), ενώ για τις πιο μακρινές χρησιμοποιούνται...γουρούνες! «Τα επονομαζόμενα ‘‘pizza-boys’’ στη δική μας περίπτωση είναι ποδηλάτες, καλά προπονημένοι, γρήγοροι στα πετάλια και πάνω απ’ όλα ευγενείς. Εντάσσεται και αυτό μέσα στη γενικότερη οικολογική συνείδηση της εποχής. Υπάρχει όμως και μια σκέψη για τα φαγητά που θα περισσεύουν: θα τα στέλνουμε στον πατέρα Νικόλα της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία προκειμένου να διανέμονται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ή στους μετανάστες των φαναριών. Πιστεύω ότι είναι ανεπίτρεπτο να πετάμε φαγητό στα σκουπίδια σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για όλους. Πρόκειται για μια πρακτική που έχουν υιοθετήσει πολλά εστιατόρια και εταιρείες τροφίμων. Είναι συγκινητικό διότι αποδεικνύει ότι σε μια αναμφισβήτητα σκληρή εποχή η ανθρωπιά και το ελληνικό φιλότιμο υπάρχουν ακόμη» συμπληρώνει ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Όσο για τη γεύση; Το Μπουκιά και Συχώριο παραμένει πατροπαράδοτο και μεσογειακό προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες.

«Παραμένουμε πιστοί στην ελληνική γεύση. Πολλοί είναι εκείνοι που με ρωτούν αν έχω άμεση ανάμιξη στην κουζίνα. Η αλήθεια είναι πως για πρώτη φορά πιάνω ο ίδιος κατσαρόλες και τηγάνια για να επιμεληθώ προσωπικά τα πιάτα. Αυτό προϋποθέτει πολύωρη ενασχόληση, κυρίως όμως αγάπησε αυτό που κάνεις και οπωσδήποτε αφοσίωση. Για παράδειγμα, ξυπνώ στις 4 το πρωί για να προμηθευτώ ο ίδιος από την αγορά τις πρώτες ύλες. Η κουζίνα μας είναι ‘‘μαμαδίστικη’’: το παστίτσιο φτιάχνεται με μοσχαρίσιο κιμά και μακαρόνια Νο 5, χρησιμοποιούμε αυστηρά φρέσκο βούτυρο και παρθένο ελαιόλαδο, υπάρχουν μπαχάρια, μυρωδικά από την ελληνική φύση, ενώ πολλά από τα πιάτα σβήνονται με κρασί. Φιλοσοφία μας είναι να μαγειρεύουμε σε μικρές ποσότητες, προκειμένου, όπως συνηθίζουμε να λέμε, να ‘‘χαϊδεύουμε το φαγητό’’».

Keywords
Τυχαία Θέματα