Το Μαξίμου ετοιμάζει νομοσχέδιο που ικανοποιεί την Τρόικα και απειλεί την… κυβέρνηση

08:32 1/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Με ένα πολυνομοσχέδιο -«σκούπα», όπως χαρακτηρίζεται από πολλά στελέχη τη κυβέρνησης- ετοιμάζεται το Μέγαρο Μαξίμου να παρουσιάσει προς ψήφιση στη Βουλή προκειμένου να εκπληρωθούν όλες οι απαιτήσεις των δανειστών μας για την εκταμίευση της κρίσιμης δόσης του Μαρτίου.

Το κλιμάκιο της Τρόικας και οι επικεφαλής της δεν αναμένονται πριν από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, με πιθανότερη ημερομηνία άφιξής τους να είναι η 10η Φεβρουαρίου. Ωστόσο, δεν και αυτή η ημερομηνία να μετατεθεία με την επιστροφή

της τρόικας να πραγματοποιείται μετά το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου, με προαπαιτούμενο πάντα η κυβέρνηση δεν παρουσιάσει πρόοδο στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η επίτευξη μίας πολιτικής συμφωνίας στο Eurogroup του Φεβρουαρίου, που θα δώσιει το πράσινο φως για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων που έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2013. Εν συνεχεία η Ελληνική πλευρά θα πρέπει να θέσει προς ψήφιση στο νομοθετικό σώμα το πολυνομοσχέδιο τουλάχιστον έως τις 10 Μαρτίου οπότε και θα κληθεί να παρουσιάσει την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της στο eurogroup της 10ης Μαρτίου.

Στην κυβέρνηση οι χειρισμοί επί του πολυνομοσχεδίου είναι εξόχως λεπτοί και προσεκτικοί, ενώ οι ηγέτες στης συμπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος δίνουν μάχη για να μεταπείσουν τους αντιφρονούντες των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων να ψηφίσουν υπέρ του πολυνομοσχεδίου, προκειμένου να αποφευχθεί κοινοβουλευτικό ατύχημα, ερήμην και της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που διαθέτει η κυβέρνηση.

Τέλος, το πολυνομοσχέδιο, δεν αποτελεί το τελευταίο δύσκολο βήμα. για το Μέγαρο Μαξίμου. Μόλις κλείσει το θέμα του ΟΟΣΑ, αρμόδια στελέχη εκτιμούν ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και για τα υπόλοιπα θέματα. Ειδικότερα, τα σημαντικότερα θέματα είναι τα δημοσιονομικά κενά καθώς και η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα