Μια γεύση από καλοκαίρι: Κολοκυθοκεφτέδες με τυρί για τη μέση

08:17 1/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Καλοκαίρι δίχως ταβέρνα και πιάτα για τη μέση δε λέει. Εν μέσω χειμώνα αυτοί οι κολοκυθοκεφτέδες με τυρί θα θυμίσουν αναμνήσεις από τα πιο ωραία καλοκαίρια.

ΥΛΙΚΑ

10 κολοκυθάκια περίπου 1 κιλό, τριμμένα στην χονδρή πλευρά του τρίφτη3 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, χοντροκομμέναματσάκι δυόσμο 1κ.σ. ψιλοκομμένο5 αυγά500 γρ. φέτα τριμμένη150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρίΦρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούλησηΑλάτι κατά βούληση100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο πάρει300 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ
ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή μάζα και τα αφήνουμε στο ψυγείο.Όταν θέλουμε να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου έχουμε έναν πηχτό χυλό.Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι και όταν έχει σχεδόν κάψει, παίρνουμε κοφτές κουταλιές της σούπας και έναν – έναν ρίχνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στο τηγάνι.Τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας τους 2 φορές από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά και τους ακουμπάμε σε μια πιατέλα που πρώτα έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Keywords
Τυχαία Θέματα