Το έργο του Μάικ Μπάρτλετ «Contractions» στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη

Το «Contractions» είναι το έργο που επέλεξε να ανεβάσει η Πέμη Ζούνη τη νέα θεατρική σεζόν στην Κεντρική Σκηνή του Αλκμήνη, με τις Αγγελική Παρδαλίδου και Αναστασία Χαριτίδου να ενσαρκώνουν τις δύο ηρωίδες του έργου.

Από τους πλέον ταλαντούχους συγγραφείς της νέας γενιάς και αγαπημένος του ευρωπαϊκού θεατρικού κοινού, ο πολυβραβευμένος, Βρετανός συγγραφέας και σκηνοθέτης Μάικ Μπάρτλετ γράφει το «Contractions» το 2008, στα 28 του χρόνια, αναρωτώμενος «Τι κοινωνία κυοφορούμε;». Διασκευή του ραδιοφωνικού

έργου του, «Love Contract», το «Contractions» περιγράφει τη διαδικασία της απόλυτης σύνθλιψης της ανθρώπινης υπόστασης.

Η ιστορία αναφέρεται στο κοντινό μέλλον, στο γραφείο μιας πολυεθνικής εταιρίας όπου εργάζεται η μάνατζερ και η νέα, φέρελπις υπάλληλός της. Το περιβάλλον είναι ήσυχο και φιλικό. Ζητούμενο είναι η «ασφάλεια», αλλά και η «δικαιοσύνη», με τους κανόνες επικοινωνίας να επιτάσσουν ευγένεια και ακριβολογία, ενίοτε με χιούμορ.

Μέσα από δεκατέσσερις εικόνες και χρόνο λίγων μηνών, έννοιες, όπως το δικαίωμα, η ελευθερία και η επιλογή θα γίνουν εφιάλτης για τις δυο γυναίκες. Σε ένα πολύ κοντινό μέλλον (ή μήπως έγινε ήδη παρόν;) κάποιες έννοιες μετακινούνται ανεπαισθήτως και οδηγούν στον εφιάλτη. Έννοιες όπως: Δικαίωμα και Ελευθερία. Έννοιες όπως: Επιλογή.

The post Το έργο του Μάικ Μπάρτλετ «Contractions» στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα