Το δαχτυλίδι της φωτιας για την πρώτη πανσέληνο στη νότια Κορέα

14/2/2014 - Daeboreum (대보름) στα Κορεάτικα σημαίνει «Η πρώτη πανσέληνος» και γιορτάζεται την ημέρα της πρώτης πανσέληνου του χρόνου, σύμφωνα με το ημερολόγιο του φεγγαριού.

Η πρώτη πανσέληνος του χρόνου αποτελεί μία γιορτή χαράς για τους κατοίκους της νότιας Κορέας που μαζεύονται όλοι μαζί για να προσευχηθούν έτσι ώστε να έχουν μία δημιουργική και παραγωγική χρονιά. Η συγκεκριμένη γιορτή γίνεται κατά κύριο λόγο στην ακροθαλασσιά,

πάνω στην άμμο υπό τον ήχο των κυμάτων.

Αρχικά οι κάτοικοι κάνουν παρέλαση στους δρόμους της πόλης φορώντας παραδοσιακές στολές ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μουσική και χορεύουν. Η συγκεκριμένη παρέλαση γίνεται προς τιμής της βασίλισσας Jinseong που θεραπεύτηκε από τα ιαματικά λουτρά της περιοχής καθώς έπασχε από μία ασθένεια της εποχής της.

Η φανταχτερή παρέλαση καταλήγει στη θάλασσα όπου έχει τοποθετηθεί ένα δέντρο (daljip taeugi) το οποίο έχει κλαδιά ύψους δέκα μέτρων. Οι Κορεάτες γράφουν σε ένα χαρτί τις ευχές τους ο καθένας ξεχωριστά αλλά όλοι ανεξαιρέτως γράφουν για την ευφορία της φύσης και για την εξαφάνιση των καταστροφών και των ασθενειών. Καθ’ όλη την διάρκεια των ευχών οι χοροί και τα τραγούδια δεν σταματάνε μέχρι την ώρα που εμφανίζεται η πανσέληνος και τότε αρχίζει η προσευχή.

Μόλις οι κάτοικοι τελειώσουν την προσευχή, βάζουν φωτιά στο δέντρο με τα σημειώματα για να πραγματοποιηθούν οι ευχές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα