Ανοίγουν τα σχολεία στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη τη Δευτέρα

Υστέρα από σύσκεψη που έγινε σε αίθουσα του πρώην δημαρχείου Ληξουρίου, με την παρουσία του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Θανάση Κυριαζή και του δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, αποφασίστηκε ότι τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία της Κεφαλλονιάς.

Τα σχολεία στα νησιά, της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης είχαν κλείσει από τις 26 Ιανουαρίου όταν είχε πλήξει το νησί

ο πρώτος δυνατός σεισμός των 5.9 ρίχτερ.

Όσα σχολικά κτήρια λειτουργήσουν έχουν ελεγχθεί από μηχανικούς και τα όποια προβλήματα θα λυθούν με απογευματινά μαθήματα και κοντέινερ. Οι μαθητές που πηγαίνουν σε σχολεία που χρειάζονται επιδιορθώσεις, θα συστεγαστούν σε άλλα ως εξής:

-Τα δυο δημοτικά σχολεία του Ληξουρίου θα συστεγαστούν στο 1ο Δημοτικό σχολείο, με μερικά τμήματα να μεταφέρονται σε κοντέινερ, λόγω υπεραριθμίας

-Το Γυμνάσιο Ληξουρίου και το ΕΠΑΛ θα κάνουν μάθημα στις αίθουσες του ΕΠΑΛ.

-Το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου για τις πρώτες μέρες και μέχρι την Πέμπτη θα λειτουργεί αποκλειστικά το απόγευμα στους χώρους του ΕΠΑΛ. Από εκεί και μετά θα μεταφερθούν σε κοντέινερ στο παλιό γήπεδο του Παλληξουριακού στην παραλία.

-Το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου θα στεγαστεί στο 2ο Λύκειο απογευματινές ώρες, το 3ο Γυμνάσιο, θα στεγαστεί στο 5ο Δημοτικό απογευματινές ώρες, το ΙΕΚ Αργοστολίου θα στεγαστεί στο ΕΠΑΛ στη Λάσση και το νυκτερινό γυμνάσιο Αργοστολίου θα μεταφερθεί στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου Λυκείου Αργοστολίου.

Τα σχολεία της Ιθάκης θα λειτουργήσουν και αυτά κανονικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα