Το αυτοκρατορικό ζεύγος της Ιαπωνίας προσεύχεται για τα θύματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

(15/08/2013)Ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ακιχίτο και η Αυτοκράτειρα Μιτσίκο κλίνουν ευλαβίκά τα σώματά τους μπροστά στο μνημείο των θυμάτων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ανήμερα της 68ης επετείου από την παράδοση της Ιαπωνίας στους Συμμάχους. Οι Ιάπωνες τίμησαν τα 2,5 εκατομμύρια στρατιώτες και τους 800.000 αμάχους που έχασαν τη ζωή τους λόγω του πολέμου σε μια περίοδο που οι σχέσεις της χώρας με την Κίνα και την Κορέα δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Πρωταγωνιστής της τελετής ήταν ο πρωθυπουργός

Σίνζο Άμπε οι εθνικιστικές απόψεις του οποίου έχουν θορυβήσει αρκετά τις ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας αποφάσισε να μην επισκεφθεί το μαυσωλείο Γιασουκούνι το οποίο έχει ανεγερθεί, όχι μόνο στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου, αλλά και 14 Ιαπώνων ηγετών την εποχή εκείνη, οι οποίοι καταδικάστηκαν ως εγκληματίες πολέμου από Συμμαχικό Δικαστήριο.

Ο Άμπε απέτισε φόρο τιμής στα θύματα του πολέμου και εξέφρασε την ελπίδα του για μία διαρκή ειρήνη, αλλά όχι και την λύπη του για τα δεινά που υπέστη η Ασία στη διάρκεια του πολέμου λόγω του επεκτακτισμού και του μιλιταρισμού της Ιαπωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα