Το Facebook απειλείται με 250.000 ευρώ πρόστιμο την ημέρα – Στο… σκαμνί ο Ζούκερμπεργκ

Τελεσίγραφο 2 ημερών δίνει το Βέλγιο στο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, προκειμένου να σταματήσει να παρακολουθεί τους χρήστες στη χώρα.

Σε μια μεγάλης σημασίας απόφαση προχώρησε το πρωτοδικείο των Βρυξελλών, που διατάσσει το Facebook να σταματήσει να παρακολουθεί τους όσους δεν έχουν λογαριασμό, αλλιώς θα πληρώνει πρόστιμο 250.000 ευρώ την ημέρα.

Η απόφαση αποτελεί μεγάλη ήττα για το Facebook, αλλά το

δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η παρακολούθηση όσων δεν είναι χρήστες του, είναι ενάντια στους κανονισμούς της ΕΕ. Ωστόσο το Facebook λέει ότι θα κινηθεί κατά της απόφασης έχοντας ως βάση την ασφάλεια των χρηστών του.

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες όταν σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν πανεπιστήμια του Βελγίου, το Facebook μέσω cookies παρακολουθεί τις διαδικτυακές κινήσεις όλων των Ευρωπαίων, ακόμη και όσων δεν έχουν λογαριασμό σε αυτό ή έχουν κάνει log out. Ουσιαστικά όμως, ο χρήστης δεν έχει δώσει την άδειά του για να συλλέγονται τα δεδομένα αυτά.

Από την πλευρά του το Facebook υποστηρίζει ότι τα δεδομένα που συλλέγει σβήνονται 10 μέρες μετά, δικαιολογία όμως που δεν μοιάζει να πείθει κανέναν!

Όπως και να έχει, στην περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου, θα πρέπει κάθε 24 ώρες να καταβάλει το ποσό των 250.000 ευρώ στην βελγική Επιτροπή Προστασίας του Ιδιωτικού Βίου.

Πηγή: techblog.gr

The post Το Facebook απειλείται με 250.000 ευρώ πρόστιμο την ημέρα – Στο… σκαμνί ο Ζούκερμπεργκ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα