Τιραμισού και τυραννήσου – Ο Μανώλης Συρίγος φτιάχνει τον «Λόφο της Απόλαυσης»

Ο Μανώλης Συρίγος καταλαβαίνει ότι σήμερα θα πέσουν μεγάλες μάσες με κρεατικά και γι΄αυτό σκέφτηκε ότι θα χρειαστείς ένα ελαφρύ γλυκό που να χωρέσει στο στομάχι σου. Γι΄αυτό τιραμισού και δε θα χρειαστεί να κάνεις κράτει με τα κοψίδια. Φάε κρέας άφοβα και πάρε θέση για το τιραμισού!

ΥΛΙΚΑ

400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά500 γρ. τυρί μασκαρπόνε75 ml kahlua5 κουταλιές ζάχαρη άχνη300 ml καφέ espresso (περίπου 4 δόσεις)1 πακέτο μπισκότα για tiramisu (savoyard)50 γρ. κουβερτούρα2
κουταλιές σκόνη κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε υψηλή ταχύτητα και προσθέτουμε 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει η σαντιγύ.Σε καθαρό κάδο χτυπάμε το μασκαρπόνε να αφρατέψει προσθέτοντας σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και 4 κ.σ. εσπρέσσοΑνακατεύουμε απαλά με σπάτουλα το μείγμα του τυριού με την σαντιγύ.Χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι στρογγυλό ή ενα πυρίμαχο σκεύος.Βουτάμε τα μπισκότα στο καφέ και βάζουμε μία στρώση στη πιατέλα.Στρώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω, τοποθετούμε δεύτερη στρώση μπισκότα, αφού τα έχουμε βουτήξει στο καφέ και τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμαΠασπαλίζουμε με κακάο ή τρίμματα σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες.
Keywords
Τυχαία Θέματα