Φωτιά πάνω από την Πομπηία – Το ηφαίστειο βρυχάται ξανά [βίντεο]

Η καταστροφή της Πομπηίας, το 79 μ.Χ., τράβηξε το ενδιαφέρον του σκηνοθέτη Πωλ Άντερσον - που έχουμε γνωρίσει μέσα από τη σειρά ταινιών «Resident Evil» - και που μαζί του θα ξανασυστηθούμε με το νέο του εγχείρημα.

Η ιστορία της ταινίας «Φωτιά πάνω από την Πομπηία» επικεντρώνεται γύρω από έναν Κέλτη μονομάχο, ο οποίος ερωτεύεται μια ευγενή την παραμονή της έκρηξης του Βεζούβιου και ταυτόχρονα ανακαλύπτει την ταυτότητα αυτού, που έσφαξε την οικογένειά του πριν από πολλά χρόνια.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Έμιλι Μπράουνινγκ παραδέχτηκε ότι δεν ήξερε πολλά για το τι συνέβη στην

αρχαία πόλη:

«Δεν ήξερα ότι υπάρχουν μέχρι σήμερα μουμιοποιημένα σώματα στην Πομπηία. Νομίζω ότι είναι εκπληκτικό. Μπορείς να δεις μέσα από τις εικόνες αυτών των ανθρώπων, τη στιγμή που μουμιοποιήθηκαν από τη λάβα. Μερικοί άνθρωποι είχαν ζαρώσει, άλλοι είχαν αγκαλιαστεί. Είναι απίστευτο ότι όλα αυτά έχουν φτάσει στις μέρες μας. Είναι ένα είδος φυσικής μνήμης της απερίγραπτης τραγωδίας, ότι μπορείς να πας εκεί και να δεις γύρω σου τι είχε συμβεί στο παρελθόν. Είναι εντυπωσιακό».

Για να κάνει την ταινία να φαίνεται απόλυτα ρεαλιστική, ο σκηνοθέτης έφτιαξε μια ολόκληρη πόλη στο Τορόντο, μαζί με δρόμους, ρωμαϊκές βίλες και αμφιθέατρο. Ο ηθοποιός Αντεβάλε Ακινούογιε Αγκμπάτζε δήλωσε εντυπωσιασμένος με τον πολιτισμό που είχε αναπτύξει η αρχαία ρωμαϊκή πόλη:

«Με εντυπωσίασε το πόσο ανεπτυγμένος ήταν ο πολιτισμός το 79 μ.Χ. Υπάρχουν πολύ μικρές διαφορές. Το αποχετευτικό σύστημα που διέσχιζε την πόλη, ήταν εντυπωσιακό. Με άφησε έκπληκτο ο τρόπος με τον οποίο διασκέδαζαν στην Πομπηία. Ήταν ένα πραγματικό Λας Βέγκας της αρχαιότητας».

Στην παραγωγή πρωταγωνιστούν επίσης οι Κιτ Χάρινγκτον, Τζάρεντ Χάρις, Κίφερ Σάδερλαντ, Κάρι Αν Μος και Τζέσικα Λούκας.

Η ταινία «Φωτιά πάνω από την Πομπηία» βγαίνει στους ελληνικούς κινηματογράφους σήμερα, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα