Την Παρασκευή οι καταθέσεις των δεσμευτικών προσφορών για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών των ενδιαφερόμενων επενδυτών για τον Αστέρα Βουλιαγμένης αναμένεται την προσεχή Παρασκευή ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανή ολιγοήμερη παράταση των καταθέσεων.Σύμφωνα με πηγές από τους συνολικά 13 ενδιαφερομένους που έχουν περάσει στη δεύτερη φάση της διαδικασίας, την μεγαλύτερη κινητικότητα στην εν εξελίξει διαβούλευση έχουν δείξει οι ΤΕΜΕΣ, Dogus, Dolphin

Capital, Colony Capital, Fosun και η AGC Equity Partners, ενώ οι αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν θα κατατεθούν περισσότερες από δύο έως τέσσερις προσφορές.

Η διαβούλευση επικεντρώνεται κυρίως στο ζήτημα του ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης του δημόσιου ακινήτου, ενώ αντιμετωπίσθηκαν εκκρεμότητες, όπως ο καθορισμός αρχαιολογικών ζωνών. Να σημειωθεί πως ο διαγωνισμός δεν αποκλείει την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς ή τη συμμετοχή σε υπάρχον σχήμα και νέων υποψηφίων.

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης εκτείνεται σε 304 στρέμματα, εκ των οποίων τα 111 ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα λάβει ένα μέρος των χρημάτων από την πώληση του συγκροτήματος. Παράλληλα, ο Αστέρας, μέσω θυγατρικής, έχει ενοικιάσει για 40 χρόνια την όμορη μαρίνα της Βουλιαγμένης, η οποία έχει χερσαίο τμήμα 47 στρεμμάτων.

Το 2013 η εταιρεία αναμένει να περάσει σε λειτουργική κερδοφορία, καθώς, πέραν του προγράμματος αναδιοργάνωσης που έχει μειώσει το κόστος, υπάρχει ανοδική τάση στις κρατήσεις.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα