Την ενοχή του Κώστα Βαξεβάνη ζήτησε ο εισαγγελέας για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ

Την ενοχή του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, ζήτησε ο εισαγγελέας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για τα στοιχεία που δημοσίευσε ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης αναφορικά με την λίστα Λαγκάρντ. Η κίνηση του κ. Βαξεβάνη συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλέστηκε

το γεγονός ότι δημοσιεύθηκαν τα επαγγέλματα δίπλα στα ονόματα της λίστας καθώς και ότι τα άτομα δεν είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους για τη δημοσίευση.

«Ο σκοπός της δίκης δεν είναι η λογοκρισία ή ο εκφοβισμός αλλά τα όρια για δύο κατοχυρωμένα δικαιώματα τα οποία "συγκρούονται"», ανέφερε ο εισαγγελέας ισχυριζόμενος ότι η προσέγγισή του θα ήταν διαφορετική αν ο Κ. Βαξεβάνης «δημοσίευε αποκλειστικά πρόσωπα που ασκούσαν δημόσιο λειτούργημα ή συνδέονταν με τέτοια ως παρένθετα πρόσωπα».

Στην απολογία του νωρίτερα ο Κ. Βαξεβάνης είχε υποστηρίξει πως σκοπός της δημοσιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ ήταν «να αποκαλυφθεί το σύστημα διαφθοράς που καταδυναστεύει τη χώρα και βρίσκεται στη λίστα». Ο εισαγγελέας ωστόσο δεν δέχθηκε ούτε τον ισχυρισμό κατηγορουμένου ότι ουσιαστικό διακύβευμα ήταν και είναι η κοινωνία η οποία εξαπατάται.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα