Τελικά Βαγγέλη δεν τα πήγαμε και τόσο άσχημα είπε ο Παπανδρέου στον Βενιζέλο μετά τα μπινελίκια του Σαρκοζί!

Η Σύνοδος των G20 στις Κάννες, τον Νοέμβριο του 2011 θα μείνει στην Ιστορία ως η πιο επεισοδιακή για την μοίρα της Ευρώπης στα χρόνια της κρίσης. Η Ευρώπη βρέθηκε ένα βήμα πριν την διάλυσή της, η Ελλάδα με το ένα πόδι εκτός ευρώ και ο Γιώργος Παπανδρέου με το πυροτέχνημα του δημοψηφίσματος

άκουσε τα εξ αμάξης από τους Ευρωπαίους με αποκορύφωμα τον Σαρκοζί που τον είπε μέχρι και... μ@λ@κ@!

Χαρακτηριστικό του εκνευρισμού του τότε Γάλλου προέδρου είναι πως όπως ο ίδιος αποκάλυψε, με δυσκολία κρατήθηκε για να μην χειροδικήσει εναντίον του τότε Έλληνα πρωθυπουργού. Τα γεγονότα έδειξαν πως ο ΓΑΠ ήταν ίσως εκτός τόπου και χρόνου καθώς δεν φαινόταν να αντιλαμβάνεται πως η κίνησή ήταν πέρα από τυχοδιωκτική αλλά και επικίνδυνη για το μέλλον όχι μόνο της χώρας του αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαρακτηριστικό είναι πως λέγεται ότι οι Ευρωπαίοι σε εκείνη την Σύνοδο αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να απαλλαγούν από τον Γιώργο Παπανδρέου, ενθαρρύνοντάς τον να αφήσει το τιμόνι της Ελλάδας. Όλα αυτά όμως ανήκουν στην Ιστορία και ο Παπανδρέου δεν «οδηγεί» την Ελλάδα εδώ και καιρό. Ωστόσο το πλέον ενδιαφέρον για την αντίληψη του ανθρώπου αυτού είναι η φράση που είπε ο ίδιος στον τότε υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στην διαδρομή προς το αεροδρόμιο.

Μετά το ανελέητο σφυροκόπημα, τα μπινελίκια που άκουσε και την κατάσταση στην οποία έφερε την χώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Αθήνα, την ώρα που βρίσκονταν στα αναπαυτικά καθίσματα της λιμουζίνας, ο ΓΑΠ φέρεται να είπε στον Βενιζέλο: «Τελικά, Βαγγέλη δεν τα πήγαμε και τόσο άσχημα...».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα