Τι συνδέει λίστα Λαγκάρντ και Λαυρεντιάδη

Από την πρώτη ανάγνωση των περίπου 2.000 ονομάτων της «λίστας Λαγκάρντ», οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, «έπεσαν» σε δύο γνωστά πρόσωπα –φυσικά ή νομικά- που απασχολούσαν ήδη τη δικαιοσύνη. Την Proton Bank και το Βατοπέδι.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το ένα από τα δύο πρόσωπα οδηγεί απευθείας στην υπόθεση του Βατοπεδίου και το δεύτερο στην υπόθεση της Proton Bank, όπου βασικός κατηγορούμενος είναι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Σύμφωνα

με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, υπάρχει κατάθεση χρηματικού ποσού στην Ελβετία, από πρόσωπο που έχει εμπλοκή στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Για το συγκεκριμένο πρόσωπο, ο εισαγγελέας Παν. Μαντζούνης, εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία.

Η δεύτερη μεταφορά χρηματικού ποσού στην Ελβετία που απασχόλησε τους οικονομικούς εισαγγελείς, έχει γίνει από πρόσωπο που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κατηγορουμένων που ελέγχονται για τα αποκαλούμενα θαλασσοδάνεια της Proton Bank, ύψους 701 εκ. ευρώ, επί προεδρίας Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς προσπαθούν να εξακριβώσουν αν οι περίεργες καταθέσεις έχουν μπει στο “μικροσκόπιο” της δικαιοσύνης. Ενημέρωσαν μάλιστα, τις δικαστικές Αρχές που ασχολούνται με τις υποθέσεις, για να υπάρξει επίσημη πληροφόρηση σχετικά με ύποπτες κινήσεις σε καταθέσεις χιλιάδων ευρώ στην τράπεζα HSBC, στην Ελβετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα