Τι ασφάλιστρο πρέπει να πληρώνει κάποιος για να πάρει 1 εκατ. ευρώ σαν τον Τσουκαλά του ΣΥΡΙΖΑ

Οι συζητήσεις γύρω από το πρόσωπο του Δημήτρη Τσουκαλά τις τελευταίες ώρες είναι πολλές, και αυτό γιατί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε να λαμβάνει εφάπαξ ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε στα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών που δημοσιοποιήθηκαν, στις καταθέσεις του συνολικά 1.071.000 ευρώ, -από κοινού με τη σύζυγό του- 650 χιλιάδες ευρώ και 350 χιλιάδες ευρώ προήλθαν

από εφάπαξ.

Ο ίδιος εξηγώντας την κατάσταση λέει: «Δεν έχω ποτέ στη ζωή μισθοδοτηθεί από το Δημόσιο και είμαι από τα ελάχιστα παραδείγματα συνδικαλιστών που δεν προέρχεται από τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Κατά την διάρκεια της θητείας μου , ως Προέδρου της ΟΤΟΕ, συνέχιζα να αμείβομαι από την ιδιωτική τράπεζα της οποίας ήμουν υπάλληλος».

Παράλληλα αποκαλύπτωντας την επαγγελματική του πορεία, αναφέρει: «Συγκεκριμένα, μετά από 35 συνεχή έτη εργασίας στην ολλανδική τράπεζα «ABN-AMRO» αποχώρησα το Δεκέμβριο του 2010 (πολύ πριν εκλεγώ βουλευτής), έχοντας θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Η συγκεκριμένη τράπεζα είχε ασφαλίσει όλο της το προσωπικό με τους ίδιους όρους στην ασφαλιστική εταιρεία «GENERALLI» σε ειδικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης, από όπου παρέλαβα την επιταγή της αποζημίωσής μου, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εφάπαξ, αλλά αποζημίωση από ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα. Η αποζημίωση αυτή προκύπτει από ένα συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο που λαμβάνει υπόψη τα χρόνια υπηρεσίας, το μισθό, το συντελεστή γήρατος, καθώς και δύο ακόμη ασφαλιστικούς συντελεστές, που διαμορφώνουν το τελικό ποσό. Το υπόλοιπο δε μέρος του ποσού αυτού αντιστοιχεί στην προβλεπόμενη από πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αποζημίωση της τράπεζας, πρόγραμμα που και αυτό λειτουργούσε το ίδιο για όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα με συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο».

Παρά τις εξηγήσεις όμως αυτές, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πόσο εύκολο είναι να λάβει κανείς αυτό το ποσό για εφάπαξ. Την απάντηση έρχεται να δώσει ο δημοσιογράφος του capital.gr, Κώστας Στούπας οποίος κάνει τους υπολογισμούς και μας αποκαλύπτει: «Ακόμη και αν έλαβε αποζημίωση εθελουσίας, αυτή πάντα υπολογίζεται με βάση το μισθό αναφοράς. Για να αθροίσει κάποιος 1 εκατ. με πόσα έχει αμοιφθεί με 10 εκατ.; Τα 40 χρόνια είναι 480 μήνες και αν διαιρέσουμε το 1 εκατ. με 480 μήνες μας κάνει 2.080 Ευρω το μήνα. Το 1980 υπήρχε τράπεζα που πλήρωνε 700 χιλ. δραχμές το μήνα για το εφάπαξ του καθενός. Πόσο ήταν ο μισθός το 1980; Αυτά τα νούμερα βγαίνουν με λαχείο...

Ούτε οι ιδιωτικες τράπεζες, ούτε οι ασφαλιστικές δίνουν αποζημιώσεις μεγαλύτερες από τα ασφάλιστρα που έχουν καταβληθεί συν την απόδοση. Όταν ο πρώην πρόεδρος του συνδικάτου εισπράττει 1 εκατ. από ποσά που έχει καταβάλει ο εργοδότης, το συνδικάτο δεν νιώθει την ανάγκη να διευκρινίσει κάτι; Καλά το συνδικάτο των τραπεζικών, η ΓΣΕΕ, τα κόμματα της εργατικής τάξης;

Οι δηλώσεις το βράδυ στη tv για το μαγικό συμβόλαιο με τα οποία εξασφαλίζουν οι ανάλγητες ξένες τράπεζες τους "δουλοπάροικους" που απασχολούν, υπό την αφίσα του Τσε ήταν η απόδειξη της ειλικρίνειας.

Δυστυχώς σύντροφοι δεν υπάρχουν λεφτόδενδρα μόνο κορόιδα υπάρχουν... Ποιο νόμιμο, ποιο ηθικό και ποιο ψεύτικο και αληθινό, αναρωτιέστε ακόμη πως χρεοκοπήσαμε;».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα