Θα πάψουν ποτέ οι gay της ελληνικής Showbiz να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους;

Tο κοινό έχει δυνατό αισθητήριο και συνήθως μπορεί να αντιληφθεί το σεξουαλικό προσανατολίσμό ενός δημόσιου προσώπου χωρίς να έχει απαραίτητα προηγηθεί κάποια δημόσια δήλωση ή εκδήλωση από τη μεριά του. Αν και σίγουρα δεν είναι το πιο προοδευτικό και ανοιχτόμυαλο κοινό στον κόσμο, το Ελληνικό κοινό αποδεδειγμένα έχει στηρίξει και αγαπήσει φανατικά καλλιτέχνες που δεν εμπίμπτουν στις νόρμες της ετεροκανονικότητας, ακόμη και αν οι ίδιοι δεν έχουν κάνει επισήμως το coming out τους.

Γράφει ο Μιχάλης Αργυρόπουλος

Αλλά και τους ελάχιστους, μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού καλλιτέχνες που έχουν μιλήσει δημόσια για την ομοφυλοφιλία τους, εξακολούθησε να τους αγαπά και να τους στηρίζει. Στην Ελλάδα ούτε η καριέρα του Γιώργου Μαρίνου καταποντίστηκε, ούτε ο Φώτης Σεργουλόπουλος έχασε τη δουλειά του στην τηλεόραση, αντίθετα κέρδισαν από αυτό, έγιναν πιο αγαπητοί στο κοινό που τους αγκάλιασε με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη, νοιώθωντας τους μέσα από την αλήθεια τους ακόμη πιο δικούς τους.

Αυτό που σίγουρα δεν επιθυμεί το κοινό είναι να το κοροιδεύεις ή να προσπαθήσεις να του ρίξεις στάχτη στα μάτια. Για αυτό και προκαλούν εντύπωση οι κινήσεις διαφόρων εκπροσώπων της Ελληνικής Showbiz που προσπαθούν να παρουσιάσουν μια διαφορετική εικόνα από αυτή που αντιλαμβάνεται το κοινό, θέλοντας για τους εκάστοτε δικούς τους λόγους να το προσανατολίσουν αλλού.

Ενώ κανείς δεν τους έχει ζητήσει να δηλώσουν ή να μιλήσουν για τη σεξουαλικότητα τους, και κατά πάσα πιθανότητα ουδείς ασχολείται ή ενδιαφέρεται για αυτή, βάζουν οι ίδιοι το κεφάλι τους στο ντορβά προσπαθώντας με δηλώσεις και διάφορες άλλες κινήσεις κάθε είδους, να ζωγραφήσουν μια straight εικόνα για λογαριασμό τους. Αν κρίνουμε τουλάχιστον από τα σχόλια που δέχονται στο διαδύκτιο κατόπιν, οι απόπειρες αυτές όχι μόνο πέφτουν στο κενό αλλά έχουν τελικά το αντίθετο αποτέλεσμα.

Τα πρόσωπα που έχουν περάσει στη συνείδηση του κοινού ως gay όταν προσπαθούν να προσποιηθούν τους straight γελοιοποιούνται, γίνονται στόχος ομοφοβικών σχολίων, απαξιώνονται ακόμη και μέσα στην ίδια την gay κοινότητα που συνήθως πρωτοστατεί στο κράξιμο τους καθώς θεωρεί οτι με τον τρόπο αυτό δεν συμβάλλουν στη διεκδίκηση δικαιωμάτων όπως το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Διαβάστε περισσότερα στο ToraTora.gr

The post Θα πάψουν ποτέ οι gay της ελληνικής Showbiz να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα