Ο Παπανδρέου «απολογείται» στον Βενιζέλο για τα ταξίδάκια και την τρύπα των 110 εκατ. ευρώ

Συνάντηση κορυφής ΒενιζέλουΠαπανδρέου. Για θέματα πολιτικής; Όχι. Για την μαύρη τρύπα στο ΠΑΣΟΚ η οποία φτάνει τα 110 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τις πληροφορίες και αφορά την περίοδο της ηγεσίας του πρώην πρωθυπουργού στο Κίνημα. Έτσι λοιπόν μετά την… λυπητερή που ανακαλύφθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου

καλείται να «απολογηθεί» στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την πρωτοβουλία για την συνάντηση έχει ο νυν πρόεδρος του κόμματος ο οποίος επιθυμεί να μάθει από πρώτο χέρι… πού πήγαν τα λεφτά. Οι δύο άνδρες πάντως φέρεται να είχαν μία σύντομη συνομιλία στην Βουλή όπου και συναντήθηκαν και συμφώνησαν να τα πουν πιο αναλυτικά σήμερα.

Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στην χειρότερη κατάσταση της ιστορίας του. Η κατασπατάληση του χρήματος είναι μία εκδοχή που εξετάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς δείγματα υπάρχουν. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ μόνο το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα για την Διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στοίχισε 200.000 ευρώ. Τέτοιες περιπτώσεις εξετάζουν οι ελεγκτικές εταιρείες που ξεσκονίζουν τα οικονομικά του κόμματος. Το πόρισμα του ελέγχου θα βγει τις επόμενες ημέρες μετά το Πάσχα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί ότι σε επόμενο Πολιτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τα οικονομικά, στη βάση πορίσματος που έχουν συντάξει οι έξι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες ορκωτών λογιστών που λειτουργούν στη χώρα.

Η υπόθεση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται ως «βόμβα» στο εσωτερικό του κόμματος, αφού από την πολιτική αμφισβήτηση του πρώην πρωθυπουργού περνάει στην ηθική αμφισβήτησή του, γεγονός που προκαλεί την σφοδρή αντίθεση των «παπανδρεϊκών» και φυσικά του ιδίου του Γιώργου Παπανδρέου.

Ωστόσο, ο ασκός του Αιόλου άνοιξε. Ανώτατη πηγή της Ιπποκράτους χαρακτήριζε «αυταπόδεικτο» το θέμα με τις υπέρογκες σπατάλες, ενώ σημείωνε ότι η πρόκληση πλέον για τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του κόμματος είναι να δικαιολογήσει τα ποσά.

Keywords
Τυχαία Θέματα