Ανθή Σαλαγκούδη: Παραίτηση με υπονοούμενα και… υποσχέσεις

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας η Ανθή Σαλαγκούδη, για να υποβάλλει την παραίτησή της.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της ΝΕΤ, στη σύντομη ομιλία της, εξήγησε τους λόγους της “δύσκολης απόφασης” τονίζοντας πως “αισθάνθηκα ότι όφειλα να το κάνω απέναντι

σε όλο αυτόν τον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο του και με εξέλεξε δημοτική σύμβουλο¨.

Σημείωσε πως δεν θα ήθελε να κρατά μια θέση μόνο και μόνο για να δηλώνει δημοτική σύμβουλος και υπογράμμισε πως “θεώρησα πολύ πιο σωστό και έντιμο εκ μέρους μου να παραχωρήσω τη θέση μου σε κάποιον άλλον, ο οποίος θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα απο τη στιγμή που θα μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη”.

Μάλιστα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετέχει ενεργά στα κοινά, λέγοντας πως “θα είμαι δίπλα σας οπότε με χρειαστείτε για να προσφέρω με οποίο τρόπο μπορώ. Γιατί η Θεσσαλονίκη για μένα είναι ο τόπος μου. Η μόνιμη αναφορά σε ότι κι αν κάνω η πρόκειται να κάνω μελλοντικά στη ζωή μου. Για αυτό και δεν με ενδιαφέρει η θέση αλλά η ουσια της προσφοράς. Κι αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να την συνδυάσω με την επαγγελματική μου πορεία. Το μέλλον θα δείξει”.

Τέλος, ευχαρίστησε με… νόημα τον επικεφαλής της παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας”, Κώστα Γκιουλέκα, ξεκαθαρίζοντας πως η απόφαση ήταν αποκλειστικά δική της και πως ουδέποτε συζήτησε μαζί του την απόφαση που πήρε.

Διαβάστε την ομιλία της…

Αγαπητέ Πρόεδρε, Δήμαρχε

Αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι,

Κυρίες και κύριοι,

Καταρχήν χαίρομαι πάρα πολύ και συγκινούμαι που βρίσκομαι σήμερα εδώ, ξανά, στο βήμα του δημοτικού συμβουλίου. Και αυτό γιατί θέλω να εξηγήσω απο κοντά τους λόγους που αποφάσισα να παραιτηθώ απο τα καθήκοντα μου. Αισθάνθηκα ότι όφειλα να το κάνω απέναντι σε όλο αυτόν τον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο του και με εξέλεξε δημοτική σύμβουλο.

Και πιστέψτε με ήταν μια δύσκολη απόφαση.

Δυστυχώς όμως επαγγελματικοί λόγοι με αναγκάζουν να βρίσκομαι στην Αθήνα, γεγονός που δε μου επιτρέπει να παρακολουθώ απο κοντά τα προβλήματα και τις ανάγκες της πόλης μου και των ανθρώπων της.

Ξεκίνησα με πολύ όρεξη να προσφέρω και να βοηθήσω ως δημοτική σύμβουλος και να βρίσκομαι κοντά σας σε ο, τι χρειαστείτε. Η δουλειά μου όμως απαιτεί να βρίσκομαι αδιάλειπτα στην Αθήνα.

Έτσι, λοιπόν, επειδή δεν θέλω να κρατάω μια θέση, μόνο και μόνο για να έχω την ιδιότητα της δημοτική συμβούλου στα χαρτιά, θεώρησα πολύ πιο σωστό και έντιμο εκ μέρους μου να παραχωρήσω τη θέση μου σε κάποιον άλλον, ο οποίος θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα απο τη στιγμή που θα μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Απευθυνόμενη, λοιπόν προς τους πολίτες του Δήμου μας που με τίμησαν με την ψήφο τους, νιώθω την ανάγκη να τους ζητήσω συγγνώμη που αδυνατώ να συνεχίσω. Τους ευχαριστώ από καρδιάς που με στηριξανε και υπόσχομαι ότι από όποια θέση έχω θα στηρίζω, θα προβάλλω, θα βοηθώ και θα αναδεικνύω την πόλη που γεννήθηκα και αγαπώ και τους μοναδικούς ανθρώπους της.

Θα είμαι εδώ, δίπλα σας οπότε με χρειαστείτε για να προσφέρω με οποίο τρόπο μπορώ. Γιατί η Θεσσαλονίκη για μένα είναι ο τόπος μου. Η μόνιμη αναφορά σε ότι κι αν κάνω η πρόκειται να κάνω μελλοντικά στη ζωή μου.

Για αυτό και δεν με ενδιαφέρει η θέση αλλά η ουσια της προσφοράς. Κι αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να την συνδυάσω με την επαγγελματική μου πορεία. Το μέλλον θα δείξει..

Σε αυτό το σημείο θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και το δήμαρχο για την τρίμηνη άδεια που μου δώσανε μέχρι να ρυθμίσω κάποια πράγματα και να αποφασίσω τι θα κάνω. Ακόμη θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για τη συναδελφική αλληλεγγύη που έδειξε όλο αυτό το διάστημα που περίμενε την απόφαση μου χωρίς να κινήσει καμία άλλη διαδικασία.

Να ευχαριστήσω ακόμη τον Κώστα Γκιουλέκα, επικεφαλής της “Ομάδας Δημιουργίας” γιατί και αυτός ποτέ δε ζήτησε να συζητήσουμε, ούτε να παρέμβει στην απόφαση μου.

Τέλος, να ευχηθώ καλή δύναμη στον Νίκο Παπαδόπουλο στα καινούρια του καθήκοντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα