Τεράστια η ζημιά για τον Παναθηναϊκό, που θα γίνει έως και 1 εκατ. ευρώ «φτωχότερος»

Το τελευταίο που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τη διοίκηση του Παναθηναϊκού είναι η ποινή αφαίρεσης των τριών βαθμών, αφού η μεγάλη οικονομική πληγή που άνοιξε το (μη γενόμενο) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό επισκιάζει κάθε τι αγωνιστικό.

Η ζημιά είναι τόσο μεγάλη που ενδέχεται να φτάσει έως το 1 εκατ. ευρώ, καθώς στα πρόστιμα και τις επιβαρύνσεις προστίθενται τα διαφυγόντα κέρδη.

‘Εχουμε και λέμε λοιπόν:

Η χρηματική ποινή που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό από τον αθλητικό δικαστή είναι 190.000 ευρώ. Το κόστος των διορθωτικών εργασιών στη Λεωφόρο έπειτα απ’ όσα ακολούθησαν την ανακοίνωση αναβολής του ντέρμπι υπολογίζεται στα 100.000 ευρώ.

Εφόσον από τιμωρία προκύπτει προφανώς υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού για τη μη πραγματοποίηση του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό, βάσει της συμφωνίας με τη NOVA, οι «πράσινοι» θα πρέπει να καταβάλουν και 300.000 ευρώ λόγω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Η σούμα βγάζει 590.000 ευρώ, χωρίς να έχει υπολογιστεί η πιθανή ζημιά από το συμβόλαιο με τον ΟΠΑΠ και η δεδομένη από τις χαμένες εισπράξεις των εισιτηρίων.

Η ΠΑΕ τιμωρήθηκε με τέσσερις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Με τον μέσο όρο των εισιτηρίων στις 8-9.000 πέρα από ελάχιστα παιχνίδια, όπως ήταν για παράδειγμα αυτό με την ΑΕΚ, όπου η διάθεση έφτασε στις 15.000, προκύπτουν απώλειες περί των 260.000 ευρώ, δεδομένου πως σε μια αναμέτρηση με 8.500 κόσμο στο «Απόστολος Νικολαΐδης», οι εισπράξεις ανέρχονται περίπου στις 55.000 ευρώ.

Προσθέτοντας και πιθανές πωλήσεις εμπορικών προϊόντων από το κατάστημα της ομάδας στο γήπεδο, συν τοις όποιες αφαιρέσεις στο εισπρακτέο ποσό από τα παιχνίδια, η ζημιά φτάνει κοντά σε στρογγυλό ποσό…

Όλα αυτά βέβαια θα ισχύσουν αν δεν αλλάξει κάτι σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, καθώς οι πράσινοι έχουν καταθέσει έφεση. Όπως και να ‘χει πάντως, η διοίκηση του Ολυμπιακού δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί όσους επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι…

The post Τεράστια η ζημιά για τον Παναθηναϊκό, που θα γίνει έως και 1 εκατ. ευρώ «φτωχότερος» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα