Τέλος στις επικουρικές συντάξεις. Πώς θα γίνεται ο επανυπολογισμός των συντάξεων

Το υπουργείο Εργασίας έχει θέσει ως στόχο την εξοικονόμηση 700 εκατ. ευρώ για το 2016 από τον επανυπολογισμό των συντάξεων 2,6 εκατ. ασφαλισμένων. Στο στόχαστρο του υπουργείου θα μπει και το μεγαλύτερο μέρος των 4,5 εκατομμυρίων συντάξεων που καταβάλλονται σήμερα με τις περικοπές να κυμαίνονται από 15% έως και 40%.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Real News» γνώμονες για την κατάρτιση του τελικού ποσού της σύνταξης θα είναι ο τελευταίος μισθός του ασφαλισμένου, τα έτη ασφάλισης, αλλά και το ύψος των εισφορών. Η Κυβέρνηση επιθυμεί να υιοθετηθεί η ίδια κλίμακα ποσοστού αναπλήρωσης των

συντάξεων με βάση αυτή που θα ισχύει και για τους ήδη εργαζομένους.

Για την κατάρτιση της κλίμακας γνώμονες θα είναι η συγχώνευση κύριας και επικουρικής σύνταξης, (με τις επικουρικές ουσιαστικά να καταργούνται μετά τη συγχώνευση) και η δημιουργία ενός ενιαίου ασφαλιστικού φορέα. Οι πιο μεγάλες περικοπές θα γίνουν σε συντάξεις που το ποσοστό αναπλήρωσης σε σχέση με τον μισθό ξεπερνά το 120%.

Οι μεγάλοι χαμένοι αναμένεται να είναι 500.000 ασφαλισμένοι με ένσημα πριν από το 1992, από την εφαρμογή ενιαίων κανόνων και παροχών σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία που θα εξισώνουν τις παροχές προς τα κάτω στα πρότυπα του ΙΚΑ. Μεγάλες μειώσεις θα δουν και 418.915 συνταξιούχοι που παίρνουν περισσότερες από 2 συντάξεις αλλά και οι ασφαλισμένοι του πρώην ΤΕΒΕ, οι οποίοι θα χάσουν τα επιπλέον 200 ευρώ που λαμβάνουν στις συντάξεις τους.

The post Τέλος στις επικουρικές συντάξεις. Πώς θα γίνεται ο επανυπολογισμός των συντάξεων appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα