Τα σχέδια του Τσίπρα σε Ελλάδα και εξωτερικό: Κοιτά κεντροαριστερά, κοιτά και κεντροευρωπαϊκά

Μετά το πρώτο θερμό 24ωρο της κυβέρνησης που βρήκε επικοινωνιακά «καμμένη» από τον Δημήτρη Καμμένο, στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου μπορούν να χαλαρώσουν επιτέλους βλέποντας τα φώτα της δημοσιότητας και τα βλέμματα όλων να στρέφονται στην «οικογενειακή μάχη» της Νέας Δημοκρατίας.

«Ευκαιρία να ηρεμήσουμε για λίγες ημέρες» λένε στο πρωθυπουργικό περιβάλλον ασχολούμενοι περισσότερο με το υποδαυλίζουν τεχνηέντως τον γαλάζιο εμφύλιο καραμανλικών – μητσοτακικών στην δημόσια αντιπεράθεση για την διάδοχη κατάσταση

των αντιπάλων τους.

Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος

Την ίδια ώρα σε κορυφαίο επίπεδο οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έχουν μοιραστεί σε δύο ομάδες που εργάζονται πυρετωδώς τόσο για την προετοιμασία του υπερατλαντικού ταξιδιού του Πρωθυπουργού όσο και στις υπόγειες διαβουλεύσεις που έχουν ξεκινήσει από το βράδυ της Κυριακής σε ευρωπαικό επίπεδο με κορυφαία πρόσωπα της σοσιαλδημοκρατίας.

Το πότε και αν αυτές οι ομάδες εργασίας συναντηθούν είναι ακόμα ένα στοιχείο που και στο Μαξίμου δεν έχει ξεκαθαρίσει. Το σίγουρο πάντως είναι πως οι πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα σε ευρωπαικό επίπεδο τυγχάνουν της απόλυτης στήριξης της Ουάσινγκτον που επικροτεί την οποιαδήποτε κίνηση θα μπορέσει να πληγώσει την γερμανική αλαζονεία.

Το φλερτ με τους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες που ξεκίνησε με το συγχαρητήριο μήνυμα Ολάντ το βράδυ των εκλογών έχει σκοπό να αναγάγει τον Αλέξη Τσίπρα σε γεφυροποιό ανάμεσα στο κόμμα της Ευρωπαικής Αριστεράς με τους σοσιαλδημοκράτες και είναι κάτι που δεν αφήνει διόλου ασυγκίνητο τον Έλληνα πρωθυπουργό δεδομένης μάλιστα της σφοδρής του επιθυμίας να καταστεί σύντομα και ο απόλυτος επικυρίαρχος και στον εγχώριο κεντροαριστερό χώρο λεηλατώντας συστηματικά το ΠΑΣΟΚ αλλά και το Ποτάμι.

Έχοντας πάρεις το πράσινο φως από τα υπόλοιπα Αριστερά κόμματα της ευρωομάδας που συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει τον ρόλο του ενδιάμεσου κρίκου που θα φέρει ακόμα πιο κοντά τις δύο δυνάμεις του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου περιμένοντας με αγωνία τα εκλογικά αποτελέσματα σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Μ. Βρετανία.

Με το ΠΑΣΟΚ να παρακολουθεί αμήχανο τις υψηλού επιπέδου κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα και με ένα Ποτάμι ελλείψει πείρας να μην καταλαβαίνει τι μέλλει γενέσθαι, ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να μεταφέρει το παιχνίδι των εντυπώσεων στην διεθνή σκακιέρα δίνοντας την εικόνα ενός ηγέτη που ξεπερνά τα μικροπολιτικά προβλήματα εσωτερικής κατανάλωσης – τα οποία αφήνει στους υπουργούς του – αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την διαπραγματευτική θέση της χώρας στην μεγάλη μάχη της απομείωσης του ελληνικού χρέους. Δεδομένης της εσωστρέφειας που θα κρατήσει αναγκαστικά τη Νέα Δημοκρατία για μεγάλο χρονικό διάστημα στην γωνία, ο Πρωθυπουργός το μόνο που έχει να φοβάται είναι τα απρόοπτα στραβοπατήματα όπως αυτό του για λίγες ώρες υπουργού Δ. Καμμένου.

Διαβάστε επίσης: Στις ΗΠΑ ο Τσίπρας για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ

The post Τα σχέδια του Τσίπρα σε Ελλάδα και εξωτερικό: Κοιτά κεντροαριστερά, κοιτά και κεντροευρωπαϊκά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα