Τα ποσοστά νικοτίνης του ΠΑΣΟΚ και το… φουμάρισμα Παπανδρέου στον Βενιζέλο

14:29 7/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι βενιζελικοί στο ΠΑΣΟΚ για την Συνδιάσκεψη της (κουτσουρεμένης) «Ελιάς» αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να κινείται σε ποσοστά… νικοτίνης προκαλώντας κύματα εκνευρισμού στην Χαριλάου Τρικούπη που βλέπει ακόμη και το νεοσύστατο «Ποτάμι» του

Σταύρου Θεοδωράκη να προηγείται!

Ταυτόχρονα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει να αντιμετωπίσει το… μάδημα της συμμαχίας της Ελιάς, που πλέον -μετά την αποχώρηση των 58- περιλαμβάνει μόνο το ΠΑΣΟΚ, τη Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου και την Δυναμική Ελλάδα του Ηλία Μόσιαλου.

Στην Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν ότι το εγχείρημα της «Ελιάς» είναι αποδυναμωμένο και περιμένουν… μοιρολατρικά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει… καψώνια στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ καθώς δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη τηλεφωνικώς μαζί του για να επιβεβαιώσει αν θα πάει ή όχι στην Συνδιάσκεψη, παρότι είχαν προγραμματίσει να τα πουν από χθες.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στο εξωτερικό τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με συνεργάτες του πρόκειται να επικοινωνήσει σήμερα με τον κ. Βενιζέλο για την τελική του απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σημίτης έχει ήδη δηλώσει ότι θα παραβρεθεί στην Συνδιάσκεψη στο ΣΕΦ, όπου θα γίνει η επίσημη «πρώτη» της κουτσουρεμένης «Ελιάς» μετά την απόφαση των «58» να μην συμμετάσχουν ενεργά στο εγχείρημα.

«Γιώργο μην πας...»

Δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι τυχόν παρουσία του κ. Παπανδρέου θα «νομιμοποιήσει» ένα ελλιπές εγχείρημα ενώ θα δείξει «αδυναμία» έναντι του κ. Βενιζέλου ο οποίος «όχι μόνο δεν τον έλαβε υπόψη του για μια σειρά κινήσεων, αλλά και τον εξέθεσε» όπως λένε.

«Δεν μπορεί να τον αδειάζει με το θέμα των ΜΚΟ επί υπουργίας του, να δέχεται την τοποθέτηση του Γιάννη Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ και ο Παπανδρέου να πηγαίνει να τον χειροκροτά» σημειώνουν με νόημα.

«Αν πάει θα δώσει χέρι βοηθείας στον Βενιζέλο. Έχει λόγο να το κάνει ο Παπανδρέου αυτό;» σημειώνει πρώην υπουργός μιλώντας στο Koolnews.gr.

Η ομάδα των «11» υφυπουργών (με αναφορές στον Γιώργο Παπανδρέου) προβληματίζεται για το αν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση και θα λάβει την τελική της απόφαση απόψε το βράδυ. Αλλά και αν το πράξει τελικώς, θα πρόκειται για τυπική παρουσία.

«Θα πιούμε τον καφέ μας και θα φύγουμε, τι να ακούσουμε, το Λοβέρδο με τον Μόσιαλο; Έχει κανένα νόημα όλο αυτό;» διερωτούνται απογοητευμένοι από την τροπή που πήραν τα πράγματα στον χώρο της Κεντροαριστεράς και την απαξίωση των συμμαχιών.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα