Τα ελληνικά πανεπιστήμια προσφεύγουν στο ΣτΕ – Απαντά με Άρειο Πάγο το υπουργείο Παιδείας

Η κόντρα του κράτους και των ελληνικών πανεπιστημίων οδηγείται στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πλέον το θέμα παίρνει άλλες διαστάσεις.

Το προεδρείο της Συνόδου των πρυτάνεων 8 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης,

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα της Τετάρτης με την οποία ενημέρωνε ότι «κατατέθηκαν σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, από τα 8 Πανεπιστήμια οι αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής της εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 1349 διοικητικοί υπάλληλοι από τα Ιδρύματα αυτά».

Νωρίτερα, τη συνδρομή της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ζήτησε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να αποστείλουν οι πρυτανικές αρχές τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων, που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβίβασε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την παραγγελία του προς τα πανεπιστήμια να αποστείλουν τις λίστες με τα ονόματα στο ΑΣΕΠ και το αυτό έπραξε με τις εισαγγελίες πλημμελειοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας.

«Παρακαλούμε να επιληφθείτε και να εκδώσετε παραγγελία για την άμεση και πριν την 10η Οκτωβρίου, χορήγηση των ως άνω πινάκων συνδρομής κριτηρίων σε ψηφιακή μορφή και κάθε συναφούς εγγράφου και τη αποστολή τους στα ΑΣΕΠ, κατά τα οριζόμενα από τον νόμο, επιφυλασσόμενοι για τη λήψη και άσκηση κάθε ενδεικνυόμενου και προβλεπόμενου μέσου προστασίας των έννομων συμφερόντων του Δημοσίου» αναφέρει το έγγραφο του υπουργού προς τις εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από δύο μέρες ο κ. Αρβανιτόπουλος μαζί με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Θανάση Κυριαζή είχαν ζητήσει από τους ίδιους τους πρυτάνεις τη λίστα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα