Συνέλαβαν 802 υπόπτους για εμπόριο παιδιών

19:06 6/7/2012 - Πηγή: KoolNews

Η συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών εξάρθρωσε σπείρα δουλεμπορίας ανηλίκων και έσωσε 181 παιδάκια από το σκλαβοπάζαρο. Στο κελί γιατροί και νοσοκόμες.

Ανοιχτή πληγή για τη κινεζική κυβέρνηση παραμένει το δουλεμπόριο βρεφών και ανηλίκων καθώς μόλις πέρσι εντοπίστηκαν από την αστυνομία περίπου 8000 παιδιά τα οποία είτε είχαν απαχθεί, είτε πουληθεί από τους γονείς τους.

Σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ ένα κοριτσάκι μπορεί να πουληθεί από 4800 έως 8000 ευρώ ενώ ένα αγόρι θα αποφέρει από 11.200 έως 12.800 ευρώ επειδή η προσφορά

είναι μικρότερη (λόγω του ελέγχου των γεννήσεων οι γονείς πουλάνε συνήθως τα κορίτσια τους)

Στην προσπάθειά της να μειώσει το σκλαβοπάζαρο η αστυνομία οργάνωσε επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 802 άτομα ως ύποπτα συμμορίας διακίνησης παιδιών, ενώ απελευθερώθηκαν και 181 παιδιά τα οποία κρατούσαν ομήρους.

H κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι  10.000 αστυνομικοί συμμετείχαν στις εφόδους οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα σε 15 περιοχές και σε μεγάλη μαιευτική κλινική που σύμφωνα με μαρτυρίες μεσολαβούσε στην αγοραπωλησία νεογέννητων (τα οποία δεν ήθελαν να κρατήσουν οι γονείς τους).

Γιατροί, νοσοκόμοι, μια έγκυος γυναίκα και τέσσερις υποψήφιοι αγοραστές μεταφέρθηκαν στη φυλακή και εάν αποδειχτεί η ενοχή τους θα αντιμετωπίσουν πολύ αυστηρές ποινές (η κινεζική νομοθεσία προβλέπει ακόμη και θανατική ποινή για τέτοιες υποθέσεις).

Keywords
Τυχαία Θέματα