Συνεχίζεται ο «πόλεμος» Ρωσίας-Τουρκίας: «Εμείς παγώσαμε τον Turkish Stream», λέει ο Ερντογάν

Η Τουρκία κι όχι η Ρωσία ήταν η χώρα που «πάγωσε» τις διαπραγματεύσεις για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαψεύδοντας τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ.

Ο Νόβακ είχε πει την Πέμπτη ότι η Μόσχα αποφάσισε να αναστείλει τις συζητήσεις για τον Turkish Stream, στο πλαίσιο των εμπορικών μέτρων που έχουν ληφθεί σε βάρος της Τουρκίας μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά

F-16.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ερντογάν χαρακτήρισε «ψέμα» τις δηλώσεις Νόβακ, υποστηρίζοντας ότι οι επαφές για τον αγωγό είχαν ανασταλεί πολύ πριν την κατάρριψη, με πρωτοβουλία της Άγκυρας, λόγω «μη συμμόρφωσης» της ρωσικής πλευράς στα τουρκικά αιτήματα.

Μάλιστα, μιλώντας ενώπιον τούρκων επιχειρηματιών, διαβεβαίωσε ότι η κρίση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις δεν έχει επηρεάσει αρνητικά τα υπόλοιπα κοινά έργα των δύο χωρών στο μέτωπο της ενέργειας.

Προσέθεσε πάντως ότι η Τουρκία μπορεί να βρει άλλους προμηθευτές για να αντικαταστήσει τη Ρωσία, η οποία παρέχει πάνω από το 50% του φυσικού αερίου που καταναλώνεται στην γείτονα χώρα.

The post Συνεχίζεται ο «πόλεμος» Ρωσίας-Τουρκίας: «Εμείς παγώσαμε τον Turkish Stream», λέει ο Ερντογάν appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα