Συνάντηση Σαμαρά – Σόιμπλε μετά το μήνυμα στήριξης της Μέρκελ

Στο Βερολίνο θα συναντηθούν σήμερα ο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο απόηχο της χθεσινής του συνάντησης με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Ο κ. Σαμαράς ανεμένεται να μιλήσει αργότερα στο συνέδριο Sueddeutsche Zeitung,

στο οποίο πριν από δύο ημέρες η κ. Μέρκελ είχε στείλει μήνυμα στήριξης στη χώρα μας.

«Κάνουμε τα πάντα ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα σε αυτόν τον ιδιαίτερα απαιτητικό δρόμο», δήλωσε χθες ο κ. Σόιμπλε, τονίζοντας ότι βασική προϋπόθεση αποτελεί η εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης.

«Αυτό το γνωρίζει ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς. Γνωρίζει ότι εμείς βοηθάμε σε επίπεδο διμερών σχέσεων την Ελλάδα, με όποιον τρόπο μπορούμε. Προϋπόθεση είναι, όμως, ότι η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει καλή εξέλιξη», είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό SWR.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, κατά πόσο η αναμενόμενη ανάπτυξη συνεπάγεται παύση της πολιτικής λιτότητας, ο κ. Σόιμπλε απάντησε κρίνει τις αποφάσεις των τελευταίων ετών ως τη σωστή κατεύθυνση.

Από την χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο η ελληνική πλευρά εκτιμά πως πήρε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης. Η γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε από την Αθήνα να συντομεύσει τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και να καταλήξουν σε συμφωνία, αλλά παράλληλα είπε πως δεν πρέπει οι υπολογισμοί για την πορεία της οικονομίας να γίνονται με βάση τα χειρότερα δυνατά σενάρια.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Έθνος, το Σάββατο, η ελληνική πλευρά πέτυχε χθες και τους δύο στόχους της: να συμφωνήσει η γερμανίδα καγκελάριος στο ότι δεν μπορεί να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα και να πεισθεί ότι μέρος του πλεονάσματος θα αναδιανεμηθεί σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Φωτοφραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα