Συμφώνησε ο Βρούτσης με την Τρόικα για το κενό των 700 εκατομμυρίων στα ασφαλιστικά ταμεία

Το πρώτο φως στο τούνελ των διαπραγματεύσεων με την τρόικα φάνηκε από το υπουργείο Εργασίας μετά την συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Γιάννη Βρούτση και των δανειστών μας για τον στόχο των 700 εκατομμυρίων.

Πρόκειται για το κενό που υπήρχε εξαιτίας της εισφοροδιαφυγής. Στην ουσία δηλαδή η τρόικα έδωσε το πράσινο φως

για το νομοσχέδιο στο οποίο υπάρχουν διατάξεις μέσω των οποίων η κυβέρνηση ευελπιστεί να ενδυναμώσει τα ασφαλιστικά ταμεία και να εισρεύσει έσοδα 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνονται:

- Ενιαία δήλωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας, επικουρικής σύνταξης και πρόνοιας μέσω των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων.

- Επέκταση του προστίμου για την αδήλωτη εργασία για τον εργοδότη που δεν συμπεριέλαβε εργαζόμενο στη μηνιαίως υποβαλλόμενη ΑΠΔ ακόμα κι αν έχει δηλώσει αυτό τον εργαζόμενο στο Πληροφοριακό Σύστημα "Εργάνη".

- Η ενίσχυση του ελέγχου και των διασταυρώσεων μεταξύ δηλωθεισών - μέσω της Α.Π.Δ. - και πραγματικά καταβληθεισών εισφορών, καθώς και η άμεση επίδοση βεβαίωσης οφειλής όταν και εφόσον διαπιστωθούν αποκλίσεις.

- Η επέκταση της εφαρμογής του εργοσήμου και σε άλλες κατηγορίες περιστασιακά εργαζομένων.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται και η τροπολογία με την οποία «παγώνουν» ενισχύσεις, επιδοτήσεις και επιστροφές ΦΠΑ, για τους οφειλέτες όλων των ασφαλιστικών ταμείων, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής με την προσδοκία να εισρεύσουν στα ταμεία επιπλέον 200 εκατομμύρια.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα