«Φερέγγυα» η Ελλάδα λέει το Βερολίνο – Θα κάνουν τα πάντα για να μας στηρίξουν

Ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφαν Ζάιμπερτ μίλησε για το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο την Παρασκευή και στην ενημερωτική συνάντηση ανάμεσα σε αυτόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Σύμφωνα με τον Ζάιμπερτ, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει την Άγκελα Μέρκελ με σκοπό να την ενημερώσει για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα.

Όπως φαίνεται δεν θα υπάρχουν διμερή θέματα προς συζήτηση, ενώ ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δείξει φερεγγυότητα και ότι πως οι εταίροι της θα φανούν αντιστοίχως φερέγγυοι έναντι της.

Δηλώσεις σχετικά με την Ελλάδα έκανε και ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος ανέφερε ότι επιθυμία του Βερολίνου είναι να υπάρξει ακόμα ένα «success story» όπως εκείνο της Ιρλανδίας για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι οι εταίροι θα κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν τη χώρα μας.

Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Κοτχάους μίλησε για εκατέρωθεν λάθη στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, αναφέροντας τις επιμέρους αστοχίες τόσο από την πλευρά της Τρόικας όσο και της ελληνικής κυβέρνησης, αιτιολογώντας με αυτό τον τρόπο τις τελευταίες αλλαγές.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα