Στουρνάρας: «Ναι, το πακέτο των μέτρων έκλεισε»

Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές της χώρας το πακέτο των αλλαγών στα εργασιακά το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

«Όλο το βράδυ μίλαγα με την τρόικα. Έχει ήδη κάνει σημαντικές υποχωρήσεις: δέχτηκε να ανέβει η αποζημίωση στις 2.000 ευρώ και ο χρόνος προειδοποίησης απόλυσης από τους 3 στους 4 μήνες», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στουρνάρας

και διευκρίνισε ότι τα μέτρα θα έλθουν στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα σε δύο νομοσχέδια με την μορφή του κατεπείγοντος.

Κατά τον κ. Στουρνάρα η συζήτηση και η ψήφισή τους θα γίνει έως τις 12 Νοεμβρίου. Ερωτηθείς εάν υπήρξε συνεννόηση με την ΔΗΜΑΡ –η οποία χτες αντέδρασε επισήμως δια στόματος Φώτη Κουβέλη- είπε ότι «εγώ μίλησα με τον κ. Ν. Μπίστη και ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη».

Οι αλλαγές που αξιώνει η Τρόικα στα εργασιακά μαζί με τις αποκαλούμενες προαπαιτούμενες δράσεις θα παρουσιαστούν στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα ενώ σε άλλο σχέδιο νόμου θα κατατεθούν τα δημοσιονομικά μέτρα (το γνωστό πακέτο των 13,5 δισ.) μαζί με το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι τα δύο σχέδια νόμου να υπερψηφιστούν από τη Βουλή πριν τις 12 Νοεμβρίου οπότε συνεδριάζει το Eurogroup για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα