Στουρνάρας: Δεν θα δηλωθούν τα ανείσπρακτα ενοίκια

Ένταση επικρατεί στη Βουλή στη συζήτηση για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να κλείνει το θέμα της μείωσης του φόρου στα ακίνητα που είναι ξενοίκιαστα.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι τα ανείσπρακτα ενοίκια δεν θα δηλωθούν, κλείνοντας το θέμα που είχε προκύψει ενώ παράλληλα απάντησε στις ενστάσεις των βουλευτών της ΝΔ,

λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρχουν ισοδύναμα στις προτάσεις τους.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών διέψευση δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" βάσει του οποίου ο κ. Τόμσεν φέρεται να του έχει πει «Θα φύγεις που θα φύγεις, γιατί δεν παίρνεις και νέα μέτρα;». Ο κ.Στουρνάρας χαρακτήρισε το εν λόγω δημοσίευμα «παραμύθια της χαλιμάς», λέγοντας πως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα αυτό που φέρεται ότι του έχει πει ο εκπρόσωπος των δανειστών.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" ο Γιαννης Στουρναρας εκφράζει την πεποίθηση πως η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό. «Οι διαφορές γεφυρώνονται και η απόστασή μας για το δημοσιονομικό κενό του 2014 περιορίστηκε στα 600 εκατ. ευρώ, που θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου με στοχευμένες περικοπές δαπανών, και στο 1 δισ, ευρώ για το 2015, που, είναι ελάχιστο ποσό για να καλυφθεί αν η Οικονομία μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, όπως περιμένουμε», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα