Στον Παπούλια ο Αβραμόπουλος για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Έντονες διεργασίες επικρατούν στο ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο να περνά το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου για να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια σχετικά με το πόρισμα της επιτροπής.

Στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους έχει διαβιβαστεί η έρευνα που επιβεβαιώνει ότι η χώρα δεν έχει λάβει χρηματικές αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προξένησαν στο ανθρώπινο και υλικό κεφάλαιο της χώρας οι κατοχικές δυνάμεις την περίοδο 1941-1944.

Την Τρίτη ο κ. Αβραμόπουλος

συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις που οφείλει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των διεκδικήσεών της. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως η μέχρι τώρα εργασία είναι πολύ σημαντική σε ότι αφορά την τεκμηρίωση των ελληνικών θέσεων με ντοκουμέντα τόσο από τον Α΄όσο και από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για όσα υπέστη από την Γερμανία η χώρα μας.

Με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών ήδη η έκθεση διαβιβάστηκε στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του κράτους Φωκίωνα Γεωργακόπουλο, προκειμένου να γίνουν νομική επεξεργασία, αξιολόγηση και στοιχειοθέτηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου και να υποβάλει σχετική γνωμοδότηση και κατόπιν η ελληνική κυβέρνηση θα έχει τον δύσκολο ρόλο να κινήσει τις διπλωματικές διαδικασίες για την διεκδίκηση των αποζημιώσεων. Είναι σαφές πως με τη χώρα να υλοποιεί ένα απαιτητικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και τη Γερμανία να είναι σε προεκλογική περίοδο η διεκδίκηση των αποζημιώσεων αποτελεί ένα πολύ δύσκολο στοίχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα