Στον ΟΗΕ προσφεύγει η κυβέρνηση και απειλεί να κάνει τη ζωή δύσκολη σε Αυστριακούς και λοιπούς Bαλκάνιους

09:08 1/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Με δύο διπλωματικές κινήσεις υψηλού ρίσκου αναμένεται να απαντήσει η κυβέρνηση στην πολιτική των κλειστών συνόρων που η Αυστρία μέσω των πρόθυμων βαλκανικών κυβερνήσεων κατάφερε να επιβάλει στην Ελλάδα. Στην στρατηγική της ελληνικής πλευράς περιλαμβάνεται η απειλή «μπλοκαρίσματος» κοινοτικών αποφάσεων που μπορεί να μην σχετίζονται απαραίτητα με το προσφυγικό αλλά μπορούν να κάνουν τη ζωή δύσκολη τόσο στην Αυστρία όσο και σε ορισμένες χώρες δορυφόρους της εξωτερικής της πολιτικής, ενώ κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν

ακόμη και την προσφυγή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Προς ενίσχυση του τελευταίου κυβερνητικοί παράγοντες υπενθυμίζουν τόσο την πρόσφατη παρέμβαση του Γ.Γ. του ΟΗΕ όσο και την χθεσινή τοποθέτηση του Ύπατου Αρμοστή του Οργανισμού που αμφότεροι με τον τρόπο τους καταδίκασαν την πολιτική των κλειστών συνόρων που γίνεται αφορμή για την διόγκωση της ανθρωπιστικής κρίσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο υπόλοιπο της λεγόμενης βαλκανικής διαδρομής.
Από πλευράς Μαξίμου, κύκλοι του πρωθυπουργού διευκρινίζουν πως ουδέποτε τέθηκε υπό συζήτηση θέμα ελληνικού βέτο σε κορυφαίες αποφάσεις της ΕΕ εξηγώντας πως αν η Ελλάδα θελήσει να δημιουργήσει πρόβλημα σε ορισμένες χώρες μπορεί να το κάνει με επώδυνο για αυτές τρόπο, μπλοκάροντας συστηματικά αποφάσεις μικρού βεληνεκούς που όμως «καίνε» τους οικονομικά.
Σε εσωτερικό επίπεδο, την Παρασκευή θα λάβει χώρα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά την οποία ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από την αντιπολίτευση τη στήριξη της κυβέρνησης κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Δευτέρας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνεργασία με πρωτεύουσες που βρίσκονται στο πλευρό της Ελλάδας -όπως το Βερολίνο-, καθώς και της Κομισιόν, θα πιέσει για την ανάληψη δεσμευτικών αποφάσεων για όλες τις χώρες της Ε.Ε. Από την πλευρά τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση το ΚΚΕ, προετοιμάζουν κοινή πρόταση για την δημιουργία ενός υπερυπουργείου αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, έχοντας μάλιστα έτοιμο και το όνομα που κατά την γνώμη τους μπορεί να αναλάβει το έργο.

Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό την Κυριακή

Εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων στο προσφυγικό, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του στις 6 Φεβρουαρίου στην οποία έχουν προσκληθεί να παραστούν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι συντονιστές των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος.

The post Στον ΟΗΕ προσφεύγει η κυβέρνηση και απειλεί να κάνει τη ζωή δύσκολη σε Αυστριακούς και λοιπούς Bαλκάνιους appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα