Στον εισαγγελέα διαχειριστής ιστοσελίδας- Έδινε σε torrents ξένες και ελληνικές ταινίες

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί σύντομα 35χρονος διαχειριστής ιστοσελίδας , ο οποίος φαίνεται πως επέτρεπε σε χρήστες να «κατεβάζουν» οπτικοακουστικό υλικό και ταινίες, χωρίς την προηγούμενη άδεια των δημιουργών τους.

Τα ηλεκτρονικά «χνάρια» του 35χρονου εντόπισαν στελέχη της δίωξης ηλετρονικού εγκλήματος ύστερα απο καταγγελία εκπροσώπου της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων «Ε.Π.Ο.E.», σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρείχε τη δυνατότητα σε χρήστες του διαδικτύου, να παρακολουθούν ή και να «κατεβάζουν» οπτικοακουστικά έργα, όπως ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές

ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, για τις οποίες τα δικαιώματα διάθεσης και προβολής ανήκουν αποκλειστικά σε εταιρίες - μέλη της.

Η ιστοσελίδα πέρα απο δωρέαν διάθεση ταινιών, περιείχε και συνδέσμους προς παρόμοιους απαγορευμένους ιστότοπους, ενώ παράλληλα έδινε την δυνατότητα πληρωμής μέσω της υπηρεσίας pay-pal προκειμένου οι χρήστες να αποκτήσουν αυξημένη προσβασιμότητα σε ταινίες και υλικό της επιλογής τους.

Έπειτα απο την καταγγελία, ακολούθησε διεξοδική διαδικτυακή ανάλυση και διερεύνηση, στο πλαίσιο άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου, ύστερα από έκδοση σχετικής Εισαγγελικής Παραγγελίας, από την οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά «ίχνη» του διαχειριστή του συγκεκριμένου ιστολογίου. Στην οικία του νεαρού μπλογκερ πραγματοποιήθηκε έρευνα με παρουσία εισαγγελέα, όπου και διαπιστώθηκε πως ο ίδιος ήταν δημιουργός και διαχειριστής του εν λόγω ιστότοπου.

Ο 35χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα