Στο Πασαλιμάνι έγραψε τους στίχους του «The Wall» ο Ρότζερ Γουότερς

Με τους ροκ ρυθμούς του θρυλικού «The Wall» θα παραληρήσει το ΟΑΚΑ το βράδυ της Τετάρτης, καθώς ήρθε η ώρα για την πολυαναμενόμενη συναυλία του πρώην μέλους των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς.Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γουότερς επισκέπτεται την Ελλάδα. Μόλις δύο χρόνια πριν είχε ξανάρθει στη χώρα μας,

και πάλι για να μας τραγουδήσει από κοντά τις αγαπημένες μελωδίες του επιτυχημένου δίσκου. Τότε, όσοι παρευρέθηκαν στη συναυλία του κλειστού γηπέδου μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, είχαν την τύχη να απολαύσουν ένα πραγματικό υπερθέαμα, με μοναδικά οπτικά εφέ. Έτσι, οι προσδοκίες για απόψε είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

Ο Ρότζερ Γουότερς, όμως, δεν έχει επισκεφθεί τη χώρα μας μόνο με την ιδιότητα του τραγουδιστή. Όταν ήταν νεαρός και πριν ξεκινήσει τη μουσική του σταδιοδρομία στους Pink Floyd, είχε έρθει την Ελλάδα άφραγκος και φορώντας σανδάλια. Με ένα βιβλίο προσωκρατικών φιλοσόφων στο χέρι, ζούσε από τα κεράσματα των φιλόξενων Ελλήνων, επισκέφθηκε τους Ελληνικούς Αρχαιολογικούς χώρους και μαγεύτηκε από την Ακρόπολη και το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Κάποια χρόνια αργότερα, και έχοντας πλέον ξεκινήσει η ανοδική πορεία των Pink Floyd, ο Γουότερς ήρθε ξανά στην Ελλάδα, θέλοντας να ηρεμήσει και να σκεφτεί. Τα βράδια έπαιρνε τη φωτογραφική του μηχανή και περπατούσε στα δρομάκια της νυχτερινής Αθήνας, ενώ ερωτεύτηκε τα κουτούκια και τη θάλασσα του Πειραιά. Ήταν το καλοκαίρι αμέσως μετά την πτώση της Δικτατορίας.

Τότε, μάλιστα, σύσσωμο το συγκρότημα των Pink Floyd ακολούθησε τον Ρότζερ Γουότερς στη χώρα μας, την οποία και αντιμετώπισε σαν μέρος περισυλλογής, σκέψης κι έμπνευσης. Ο Γουότερς ξενάγησε τα υπόλοιπα μέλη στα αγαπημένα του μέρη. Όλοι γοητεύτηκαν από τον Πειραιά και τη Μαρίνα Ζέας, στην οποία πολλοί λένε ότι έγραψαν και πολλούς από τους στίχους του «The Wall».

Εκείνο το καλοκαίρι τα μέλη του συγκροτήματος πέρασαν ονειρικά στην Ελλάδα. Αρχικά μαζεύονταν σε μια ταβέρνα, συζητούσαν και, ανάμεσα σε παρεΐστικους αστεϊσμούς, συνέθεταν μερικά από τα τραγούδια που έμελλε να αλλάξουν ολόκληρη την πορεία της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Δεν ήταν, όμως, μόνο ο Ρότζερ Γουότερς ερωτευμένος με την Ελλάδα. Εκείνη την εποχή το μέλος του συγκροτήματος, Ρίτσαρντ Ράιτ, έτυχε να γνωρίσει μια Ελληνίδα, για τα μάτια της οποίας άφησε την πρώτη γυναίκα του και μετακόμισε μόνιμα στην Κεφαλονιά. Μπορεί μεν να αποχώρησε από το γκρουπ, επειδή είχε διαφωνίες με τον Γουότερς, κράτησε δε επαφή μαζί του, συνθέτοντας διάφορα τραγούδια, ένα από τα οποία έχει τον ελληνικό τίτλο «Castellorizon».

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα