Στήριξη μεν, αλλά…

Στήριξη της κυβέρνησης αλλά με αστερίσκους κατά τη σύσκεψη των κ. Παπανδρέου, Σαμαρά, Καρατζαφέρη υπό τον κ. Παπαδήμο. Νέα συνάντηση στο Μαξίμου την προσεχή εβδομάδα.

Τη στήριξή τους στο

έργο της κυβέρνησης επιβεβαίωσαν χθες στη συνάντηση τους με τον κ. Λ. Παπαδήμο οι τρεις αρχηγοί, αφήνοντας ωστόσο κάποιες εκκρεμότητες, οι οποίες πιθανώς διευθετηθούν σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Στη χθεσινή σύσκεψη των κ. Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη υπό τον πρωθυπουργό ετέθησαν επί τάπητος οικονομικά μέτρα, αλλά και πιθανές πολιτικές κινήσεις. Ο κ. Παπαδήμος γνωστοποίησε στους τρεις αρχηγούς έναν οδικό χάρτη των μέτρων και πολιτικών, οι οποίες πρέπει να υιοθετηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Το κείμενο αυτό περιέγραφε μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να προωθηθούν τα νομοθετήματα εκείνα που αφορούν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων έναντι των δανειστών μας, καθώς επίσης και έναν κώδικα δεοντολογίας, ώστε η κυβέρνηση να παρουσιάζει πιο συνεκτική εικόνα. Στα μέτρα περιλαμβανόταν, μεταξύ άλλων, η συζήτηση για τον 13ο και 14ο μισθό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι τρεις αρχηγοί είναι διστακτικοί ως προς την κατάργησή τους και μάλλον προτιμούν το «πάγωμα». Και οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Συμφωνία φαίνεται ότι σημειώθηκε στις περισσότερες από τις προβλέψεις του κειμένου που παρουσίασε ο κ. Παπαδήμος. Ωστόσο, ελέω κάποιων διατυπώσεων, αλλά και σημαντικών, επιμέρους διαφωνιών, προτιμήθηκε η εκ νέου συγγραφή των επίμαχων σημείων, ώστε την επόμενη εβδομάδα οι τέσσερις άνδρες να συναντηθούν ξανά και να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία τους επί ενός τελικού κειμένου.

Με το πέρας της συζήτησης ο κ. Παπαδήμος σε σύντομη δήλωσή του περιέγραψε το περιεχόμενο των συζητήσεων με επίκεντρο «ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις, ειδικότερα τις διαβουλεύσεις με την τρόικα και τη διαδικασία του PSI. Η συζήτηση έγινε μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα και οι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στην ολοκλήρωση του έργου της». Εντός των κλειστών θυρών της αίθουσας όπου συναντήθηκαν οι τέσσερις άνδρες τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν τον βίο της κυβέρνησης, αλλά και το σχήμα της. Οι κ. Παπανδρέου και Καρατζαφέρης ζήτησαν επιμήκυνση του βίου της κυβέρνησης. Ο κ. Σαμαράς διαφώνησε, επιμένοντας στο πλαίσιο το οποίο έχει θέσει η Ν.Δ, δηλαδή την διεξαγωγή εκλογών ακόμη και πριν από το Πάσχα (8 Απριλίου). Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την πιθανότητα επιμήκυνσης του κυβερνητικού βίου ως ιστορική ευκαιρία, στην οποία μπορούν να εντοπισθούν κοινές αντιλήψεις σε θέματα, όπως η Παιδεία, το φορολογικό, ο εκλογικός νόμος και εξωτερική πολιτική («Σκοπιανό»). Ο κ. Παπανδρέου είπε στον κ. Παπαδήμο ότι δεν έχει πρόβλημα για τη διενέργεια ανασχηματισμού, καθώς και για την αξιολόγηση των υπουργών του ΠΑΣΟΚ από τον πρωθυπουργό. Στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού δήλωσαν θετικοί και οι κ. Σαμαράς και Καρατζαφέρης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μεί

Keywords
Τυχαία Θέματα