Στην κρησάρα της Τρόικας ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων – Κλειδώνουν σήμερα οι νέες αλλαγές

Σε μέσο στρεμματικό φόρο 10 ευρώ για τα εκτός σχεδίου ακίνητα καταλήγει σύμφωνα, με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών γα το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος θα εφαρμοστεί από το 2014.

Η κλίμακα υπολογισμού του φόρου θα έχει 33 κλιμάκια και το κλιμάκιο στο οποίο θα εμπίπτει κάθε ακίνητο θα καθορίζεται με βάση την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται. Τα ποσά θα είναι κλιμακωτά και θα ξεκινούν από 2 ευρώ το στρέμμα.

Για παράδειγμα όπως δημοσιεύει το capital.gr, με 23,1 ευρώ ανά τετραγωνικό θα φορολογούνται τα κτίσματα

που βρίσκονται σε περιοχή με τιμή ζώνης άνω των 8.500 ευρώ. Αποτέλεσμα αυτού του τρόπου φορολόγησης θα είναι να αυξηγθεί σε σχέση με το υφιστάμενο χαράτσι ο φόρος ακινήτων για κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.200 ευρώ και να επέλθει μικρή ελάφρυνση για τα κτίσματα σε φτηνότερες περιοχές.

Στόχος είναι να εισπραχθούν 945 εκατ. από τη φορολόγηση των εκτός σχεδίου. Το νομοσχέδιο για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οι δύο παγίδες του νέου φόρου που φέρνουν επιβαρύνσεις είναι ότι θα φορολογούνται πλέον και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα ενώ θα επιβάλλεται φόρος και στα αγροτεμάχια ( εκτός σχεδίου εκτάσεις).

Keywords
Τυχαία Θέματα