Στην Ελλάδα το 49% των καταγγελιών στην Safeline αφορούμε μόνο το Facebook

Παραβίαση των προσωπικών προφίλ στο Facebook αφορούσαν το 49% των καταγγελιών που δέχθηκε η ελληνική ανοιχτή γραμμή Safeline κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Επιπλέον, κρούσματα cyber –bullying εμφανίστηκαν και σε Έλληνες ανήλικους και ενήλικους. Το φαινόμενο αφορά παρενόχληση με υβριστικούς και

προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ενός προσώπου μέσω Facebook και παρατηρείται συχνά στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του το Facebook, έχει γίνει πόλος έλξης διαφόρων παράνομων δραστηριοτήτων.

Οι χάκερς επιδίδονται στο να κλέβουν φωτογραφίες από χρήστες του Facebook και να τις αναδημοσιεύουν σε άλλες σελίδες. Μετά από μία τέτοια καταγγελία η SafeLine (www.safeline.gr) ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, έτσι ώστε να γίνει αποτελεσματική η απομάκρυνση του περιεχομένου.

Εφόσον γίνει εξακρίβωση του παράνομου περιεχομένου μετά την επεξεργασία της καταγγελίας, η SafeLine προωθεί το περιεχόμενο και την καταγγελία απευθείας στους διαχειριστές του Facebook.

Έπειτα, εκείνοι, με τη σειρά τους, απομακρύνουν το παράνομο περιεχόμενο από τους διακομιστές τους, διαγράφοντας τις σελίδες παράνομου περιεχομένου και τα παραβιασμένα προφίλ χρηστών.

Επίσης, κάποιες από τις καταγγελίες αυτές προωθούνται στη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα